reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • katkaplesnikova156
      katkaplesnikova156

      Jen jedna věc.. Věnečky se potahují upravenou fondánovou polevou. :)

      14.02.2015 17:23:10

      • Ella
        Ella

        @katkapleasnikova156 ~~~~~~~~~ Ano, vime a dekujeme za nazor...... mimo jine, recept ma zadano POLEVA, ne fondan(t), therefore she is right. Poleva je poleva, fondant je take poleva..... smarty pants :D

        14.02.2015 17:37:13

    • Radek
      Radek

      Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

      19.03.2014 17:15:45


      • Jandová
        Jandová

        Zásadně vařím pudink s cukrem a dosud ni žádný karamel krém nepokazil. Nemáte náhodou "volšový" ruce?

        19.03.2014 23:06:10

      • marcela (tecka) hockeova
        marcela (tecka) hockeova

        Já bych bez tzv. "pískačku" neuvařila ani puding ani kaši. Je to hrnec ještě našich maminek a možná i babiček a já na něj nedám dopustit. Na puding a krupicovou kaši je ideální pomocník. Doporučuji, ale ani nevím, zda se dá ještě koupit a zda se ještě vůbec vyrábí.

        25.03.2014 15:26:52

      • Eva
        Eva

        Vždycky dávám všechno dohromady i s cukrem a ještě nikdy se mi nestalo,že by se mi puding připálil.Chce to zkušenost a dobře míchat.

        21.06.2014 10:53:46


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.