reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 579×

    4,7 1579
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Moc děkuji za skvělý recept! :) Dělala jsem je poprvé v životě a náramně se vyvedly! :)

      06.05.2015 17:57:49

    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Delala jsem dvojitou davku, testo vyslo 85 kousku a kremu bylo taky akorat, jsou vyborne! Diky za recept!

      17.04.2015 09:36:49

    • janinab
      janinab

      naprosto skvělé

      Dobrý den paní Bedřiško,
      věnečky jsem pekla poprvé v životě včera synovi k narozeninám. Jsou naprosto úžasné, povedly se a hlavně chutnaly všem!!!!! Děkuji za recept.

      13.04.2015 08:06:12


    • Kathy from Canada
      Kathy from Canada

      pomoc prosim

      Dobry den ja bydlym v Kanade od 9 roku stara tak us dobre nepisu (jsu us 36) ja mam moc rada cesky recepty ale ya nevim co ye 1/2 masla. Ya vim co je maslo ale nevim kolik ye 1/2. V Kanade cele maslo ye 454g. Ye 1/2 222g nebo yem 125g a nebo 1/2 hrnku? Prosim pomoc.

      Katka

      19.10.2014 18:08:07

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: pomoc prosim

        1/2 másla znamená 125 g Másla. U nás máme máslo balené po 250 g.

        19.10.2014 18:41:18

      • Marie Slunecková
        Marie Slunecková

        Re: pomoc prosim

        Preji krasné vánocní svátky,

        vse dobré v novem roce 2015

        18.12.2014 13:16:53

      • Renata Suková
        Renata Suková

        Re: pomoc prosim

        asi vám dávno někdo odpověděl, ale kdyby náhodou ne, tak je to 125g. Máme kostky másla 250ti gramové. Jinak řečeno"čtvrt kila" a tak se u nás říká, kup čtvrtku másla.
        Ale půlka z té čtvrtky je 125g.
        Když budete chtít, napište, jestli chcete recept na makovec, děsná dobrota, skoro nikdo to nezná, to mám po babičce- je to bez mouky- pořád si říkám, že jednou na tom zbohatnu a tak ten recept tajím, ale vy jste daleko, vám to řeknu.
        S pozdravem Renata Suková z Prahy.

        18.03.2015 14:07:32


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.