reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 579×

    4,7 1579
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Lenchula
      Lenchula

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      ja delala odpalovane testo asi 15x a venecky se mi z toho podarili udelat jen 3x z toho nejuzasnejsi byly na poprve :-))
      Vcera se mi povedli,ale myslim,ze dokonale nebyly.
      Jak tady pisou v komentarich,ze meli testo ridke,tak to si myslím,ze bylo tim,ze testo nebylo dostatecne odpalene.
      Ja jen potrebuju pochopit to,ze jako vajickama urcuji hustotu testa? Cim vic - tim je testo ridsi? Vcera jsem totiz nakonec dala vajicka jen dve. Pri dlouhem mixovani prvniho vajicka se mi testo vubec nespojilo. Tak jsem pridala druhe a to zas uplne zhoustlo a ja uz se tam bala dat treti,aby z toho nebyla guča. I kdyz jse ve finale venecky povedly,bylo videt,ze testo by melo byt o malinko ridsi. Strasne blbe mi to slo totiz plnit na plech ze sacku.
      Ma otazka je tedy ta,kdybych tam dala to treti vajicko,bylo by testo akorat,jako ze by to o neco zridlo nebo naopak by to jeste vic zhoustlo?
      A jakto ze v nekterych receptech pridavaji i kypr.prasek a v nekterych ne?

      20.02.2016 06:46:36

    • Renáta
      Renáta

      Také věnečky dělám,jsou FANTASTICKÉ.Krém dělám mnohem jednodušeji.Koupím si DORTOVOU NÁPLN zn:STILLA dolce (mají v KAUFLANDU,VANILLA,LIGUEUR.JE TO MOC DOBRÝ KRÉM,MÉNĚ PRÁCE A VYJDE TO MNOHEM LEVNĚJI.PŘEJI DOBROU CHUT.

      01.12.2015 22:11:31

    • Jujájo
      Jujájo

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Jeste mam jednu otázku, jak dlouho věnečky vydrží? Chtěla bych je vzít druhy den do práce, budou ještě dobré nebo uz to "nebude ono". Děkuji. Dam vedet jak se povedly :)

      30.11.2015 11:03:14


      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        z jedné dávky udělám asi 25 věnečků o průměru asi 8 cm. Když je nesníte tak do druhého dne vydrží v ledničce. Přeji ať se vám povedou a hlavně chutnají. V práci s nimi určitě budete mít úspěch.

        30.11.2015 11:21:28

    • Jujájo
      Jujájo

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Recept vypadá skvěle! Kolik venecků z jedné dávky je? Uvažuju jestli pro začátek nezkusit z poloviční dávky...

      30.11.2015 10:46:18

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        záleží na tom jak velké budete dělat věnečky.

        30.11.2015 10:50:20

    • ajinka774
      ajinka774

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Venecky se povedly opravdu skvely a jednoduchy recept :-)

      07.09.2015 20:09:28

    • luciferka2911
      luciferka2911

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Mockrát děkuji za recept. Dělala jsem odpalované těsto poprvé a povedlo se !

      08.05.2015 17:48:21


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.