reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 580×

    4,7 1580
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Jitka
      Jitka

      žloutkové věnečky

      Věnečky luxusní, vždy se povedou.

      12.04.2016 13:16:38

    • petra
      petra

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Věnečky jsou naprosto famozní , už jsem je dělala po několikáté a pokaždé jsem byla velmi chválena . Dnes jsem je pekla na rodinnou oslavu , dostala jsem to úkolem ,tak doufám, že zase budou chutnat ;-) Když jsem je dělala poprvé ,měla jsem z odpalovaného těsta strach ,ale je to opravdu jednoduché a recept vynikající . Za mě TOP !!

      08.04.2016 21:04:33

    • petrušák
      petrušák

      Prosím o radu.
      Vaše věnečky jsem dělal už kolikrát, ale dneska jsem zrovna moc potřeboval aby s e mi povedly a v troubě vypadaly krásně, vyskočily, ale jak jsem je vyndala z trouby, jsou z nich placky, jak to, proč, nevíte?
      Abych věděla pro příště.

      16.03.2016 13:00:17


    • Ketka
      Ketka

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý den, paní Bedřiško, chtěla bych Vám poděkovat za skvělé recepty. Protože máte zkušenosti i s pečením pro bezlepkáře, chtěla bych se Vás zeptat, jestli byste mi prosím neporadila jakou značku bezlepkové mouky použít do tohoto receptu, případně jestli je třeba nějak upravit množství surovin. Děkuji.

      14.03.2016 13:30:17

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Dobrý den, tyto věnečky dělám i v bezlepkové úpravě, vyměním akorát mouku za bezlepkovou Jizerku.

        15.03.2016 07:54:29

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Dobrý den, také jsem dělala:-) věnečky luxusní, ale když jsem zašlehávala pudink do másla, tak se mi ten pudink nerozšlehal a krém zůstal takový hrudkovatý, poradíte co s tím?

      10.03.2016 07:30:37

    • Eliška
      Eliška

      Zdravím, zajímalo by mě, co se myslí pod pojmem "ztužený tuk"... Můžu použít heru? Nebo co doporučujete? :)

      28.02.2016 19:00:41

      • Anna
        Anna

        Ztužený tuk je tzv. 100% tuk. V obchodech je k dostání pod názvy IVA nebo OMEGA.
        Hera rozhodně není vhodná.

        05.03.2016 19:40:46


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.