reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 629×

    4,7 1629
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • simel
      simel

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobry den. Chci se zeptat jak dlouho vydrzi venecky? Chci je na vanoce tak jestli neni brzy. Dekuji

      19.12.2016 16:28:46

    • Satine
      Satine

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Chce to péci delší dobu, 20min na 200 a uvnitř syrové. Tak jsem to ještě nechala dosušit na cca 100. Takže bych se nebála na těch 170 klidně 30 minut :) (měla jsem je malé) Ale je to super recept :)

      16.12.2016 18:13:44


    • ovec
      ovec

      žloutkové věnečky

      jak to můžou být pravé žloutkové věnečky, když v kému nemáte žloutkový krém,podle kterého se jmenují ?

      18.11.2016 21:15:06

    • Eldorádo
      Eldorádo

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Recept jsem vyzkoušela a jsem nadšená! Už jsem dělala věnečky i větrníky podle několika receptů, ale tento je králem mezi nimi. Moc za něj děkuji a ihned si jej ukládám k ostatním mým osvědčeným receptům.

      20.10.2016 17:28:35

    • lenislav
      lenislav

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Právě jsem dodelala . Jen teda s máslem místo toho tuku a výborné �

      31.07.2016 16:36:36

    • patrica
      patrica

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Mohu dát místo toho máslo?

      27.04.2016 22:57:41


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.