reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 580×

    4,7 1580
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Bailee
      Bailee

      Moc díky za recept

      Taky jsem začínající kuchařinka a nejsou nijak těžký, ale ta chuť, jsou víc než vynikající! Pekla jsem je v sobotu, v neděli přijely dvě návštěvy a po věnečkách se jen zaprášilo a ještě jsem dávala recept, takže jsem pekla další, ale myslím, že do večera zase zmizí, opravdu jsou výborné.
      Akorát teda jsem počítala s pečením 20 minut, podruhé jsem je dělala trochu větší (moje první odpalované těsto, nevěděla jsem, jak moc nabydou), a když jsem po 25t minutách otevřela troubu, no, samozřejmě mi splaskly... tak jsem je nechala dopéct ještě tak, jak byly, ale k mímu velikému překvapení se zase nafoukly! Opravdu jsem nadšená a budu dělat často:)

      14.02.2011 15:37:23

    • Hančík
      Hančík

      Včera jsem je zkoušela a nemůžu uvěřit tomu, že se mi povedly a jsou fakt vynikající. Podotýkám, že nejsem žádná zkušená kuchařka nebo cukrářka - mé zkušenosti jsou někde u hrníčkové bábovky :) Vůbec to není nic složitého, nebo pracného, jen jsem se zapotila u zadělávání vajec do těsta :) Fakt jednoduchý recept, nedá se na tom snad nic zkazit. A hlavně výsledek je vynikající, lepší věnečky jsem nejedla :) Příště musím udělat ale z dvojité dávky, protože toho moc není. A místo ztuženého tuku jsem použila heru - do těsta a krému to vyjde akorát na jedno balení hery :) DOPORUČUJI vyzkoušet :)

      02.02.2011 08:41:28

    • Vendula
      Vendula

      Chtěla bych věnečky mooooc pochválit! Dělala jsem dnes poprvé v životě a to jako úplný amatér :-D a povedli se nádherně!!! Jsou vynikající! Děkujeme za recept a inspiraci ;-).

      29.01.2011 21:18:27


    • BaSest
      BaSest

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      19.01.2011 22:00:51

    • andrea
      andrea

      Venecky jsem dela poprve a byla jsem nadsena ze vsech komentaru, tak jsem to zkusila. Vubec se nepovedly - testo se neudelalo a vice mene se vyparilo. NEDOPORUCUJI - akorat jsem vyhodila penize a muj cas!!!

      30.12.2010 08:16:46

    • Lenka Michálková
      Lenka Michálková

      Měla jsem sice problém zjistit co je to ztužený pokrmový tuk (vůbec nevaří) ale kupodivu se povedly! Jen se rychle někam vypařily. Moc děkuji za tento recept!! Super.

      24.12.2010 18:11:49

    • m.zenka
      m.zenka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      30.11.2010 22:12:41


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.