reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 630×

    4,7 1630
  • 2 hod

  • 194×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 705 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Jak přežít Velikonoce ve zdraví a nepřibrat

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • Markýt
      Markýt

      Chuťově výborné :-)

      Tak semje dnes udělala, jsou fakt perfektní,akorát tedy místo věnečků máme takově kapky :-D protože těsto bylo tak moc hustý ,že sem nevěděla co s tím :-).... v troubě pocitivě na 170 stupnu a 20min kouknu a vubec mi nevybehly, ja nevim proc sem proste kuchař amáter, kazdopádne ta chuť aj... sežraly se i tak :-D určitě budu zkoušet do té doby než se vyvedou k dokonalosti :-D dík za recept a dávám 5hvězdiček, jsou chuťově k sežrání ať vypadaj jak vypadaj :-D

      15.09.2011 16:51:03

    • Marta
      Marta

      Výborné, právě jsem je dodělala, děti jsou z nich nadšené:)

      17.08.2011 12:42:57


    • svmaria
      svmaria

      Díky za prima recept

      13.08.2011 18:37:51

    • Anonym
      Anonym

      Věnečky mi vůbec nevyběhly, staly se z nich placky, těsto se rozteklo ale nevyběhlo, nevíte čím to může být??

      12.08.2011 21:18:27

    • EvaChmarská
      EvaChmarská

      Jsou vynikající...peču je již dlouhé roky a pokaždé jsou první snědené.Doporučuji vyzkoušet,zamilujete si je.

      06.08.2011 22:15:12


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.