reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 612×

    4,7 1612
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 651 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • pedro
      pedro

      věřím, že jsou výtečné, ale nazývat je "pravými žloutkovými" bych si nedovolil

      19.11.2011 11:42:54

    • VACKY
      VACKY

      Zdravím vás kuchařinky, já jsem dělávala věnečky ze smetolu ale ten není už dlouho k dostání, tak vyzkouším tento recept, doufám,že se podaří. Čeká nás oslava, tak doufám,že budu pochválena. Moc díky za receptík.

      18.11.2011 11:48:05

    • Jarča
      Jarča

      Děkuji opět za parádní recept. Jako začátečnice jsem zvládla na jedničku a všem chutnalo, věnečky nestihly ani vychladnout :o) Ale samozřejmě úspěch slavím Vaší zásluhou. Moc děkuji.

      08.11.2011 18:51:29


    • pulidu
      pulidu

      Krém je výborný,

      ale žloutkové věnečky by měly být plněny žloutkovým krémem. Jinak se nedají nazvat pravé,ne?

      25.10.2011 12:55:06

    • Snow29
      Snow29

      Dokonalé .. :)

      Tedy musím říci, že jsem dlouho váhala, zda se do receptu na odpalované těsto pustit, považovala jsem ho za velmi náročný, alespoň podle zkušeností z mého okolí :D Nakonec jsem neodolala a výsledek?? Naprostá paráda!!!! Moc moc děkuji, s těstem se krásně pracuje, v troubě pečeno na 170°C na 22min (při 20min byly některé věnečky malinko nedopečené), nádherně všechny vyběhly, po vyndání z trouby se žádný nezdrcl a co mě naprosto nadchlo, jak jsou měkkoučké - ze zkušenosti mé budoucí tchýně vím, že to až taková samozřejmost není a to ji považuji za velmi dobrou kuchařinku. Rozpis na náplň i polevu přesně odpovídal množství věnečků, takže také nic nechybělo ani nezbylo, tak to přesně má být ;) Takže ještě jednou děkuji za skvělý recept a všem vřele doporučuji ;)

      24.10.2011 15:56:08

    • Snow29
      Snow29

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      24.10.2011 15:53:53

    • Věra
      Věra

      Chci paní Bedřišce mooooc poděkovat za luxusní recept.Dělala jsem věněčky úplně poprvé a docela jsem se toho bála,ale měla jsem super recept,tak jsem šla do toho a povedly se .Ale hlavně mě překvapilo,jak je to jednoduchý.Byly výborný a všichni moc nadšení......Můžu dělat další.Děkuju

      15.09.2011 18:15:32


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.