reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 629×

    4,7 1629
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • Lenka B.
      Lenka B.

      Super recept, věnečky jsem dělala poprvé a krásně se povedly!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      15.05.2012 08:21:39

    • Vilmina
      Vilmina

      Krásne se povedli a deti si pochutnali..

      16.04.2012 12:19:38

    • Eva
      Eva

      Dnes poprvé a jsou vynikající.

      14.04.2012 21:37:31


      • Líba
        Líba

        Jsou dobré,ale ne pravé,protože pravý krém se dělá z hrubé mouky a žloutku, přidá se puding a vše se pak vmíchá do změklého másla s lžící rumu a vanilkovým cukrem

        15.04.2012 11:08:25

    • Simona
      Simona

      Výborné,výborné,výborné !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Budu je dělat pravidelně a jenom tyto.Chválím super recept!

      08.04.2012 08:05:09

    • alice
      alice

      Díky za odpověď, měla jsem jich něco kolem třiceti.Ačkoli jsem se receptu obávala a to hodně( dělala jsem věnečky poprvé), tak se povedly na jedničku.Nevypadaly právě ukázkově jako z cukrárny, protože nemám cvik, ale na chuti to nic neubralo. Měla jsem obavu, jestli odhadnu stupně, protože peču v plynové troubě, kde nejsou na knoflíku vyznačeny, ale vyšlo to.
      Akorát mám malou připomínku. Krému i polevy bylo skutečně dost a hodně mi zbylo, tak jdu dnes pokračovat :) A nemusí se míchat 5min., stačí bohatě jedna minuta až se těsto nelepí k nádobě.
      Moc díky za recept!

      05.04.2012 12:46:00

    • alice
      alice

      Kolik kusů máte z jedné várky? Asi záleží na velikosti věnečků, ale šlo by napsat aspoň od oka? Díky

      04.04.2012 10:59:15


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.