reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 628×

    4,7 1628
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • Bóďa
      Bóďa

      Dobrý den. Dnes jsem pekla. Tedy já je dělala opravdu malé, takže mi jich vyšlo 60 kousků. Krásně nadýchané,chuťově paráda.Akorát si příště musím udělat pudink dříve. Než tem mi vychlad......

      01.10.2012 10:10:03

    • verunka29
      verunka29

      Věnečky byly výborné, nádherně se povedly, přidala jsem i svojí fotku. Ale jsem zbrklá až běda a vždy něco pokoním, tentokrát jsem neudělala krém z půl litru mléka, ale z litru, jinak jsem zbytek ingrediencí dodržela! :D Ale krém držel i tak, byl více pudinkový a celé to bylo lehčí a tak se své chyby budu držet dál, bývá mi po sladkém zle a tohle pro mě bylo mnohem lehčí a stravitelnější! :)

      18.09.2012 17:20:48

    • dana (tecka) banertova
      dana (tecka) banertova

      recept jsem dnes skusila po prve a povedlose.mela jsem znich velkou radost.

      06.09.2012 11:32:34


    • Míša P.
      Míša P.

      chtěla bych se zeptat, kolik se tak věnečků udělá z této jedné várky?díky za odpověď

      03.09.2012 20:54:53

      • Bedřiška
        Bedřiška

        záleží jak je děláte velké, já dělám asi tak 8 cm v průměru a mám jich z 1 dávky 35 ks. Počítejte s tím že věnečky v troubě vyběhnou. Držím palce ať se Vám povedou a chutnají.

        03.09.2012 22:24:57

    • Tinka 17
      Tinka 17

      Výborné věnečky

      Tak nedávno jsem vyzkoušela tři recepty na věnečky, první dva to byla katastrofa. Už jsem si říkala, že je nikdy dělat nebudu. Pak jsem narazila na tenhle recept a řekla jsem si, že ho naposled vyzkouším. A výsledek byl super, dělala jsem je dědovi na šedesátiny a měli úspěch. Když jsem je vyndala z trouby tak už jsem byla nadšená jak krásně vyskočili, pak když se ještě naplnili krémem tak vypadali hodně dobře. Jiný už dělat nebudu tenhle recept je nej:-)).

      29.08.2012 19:37:45


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.