reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 630×

    4,7 1630
  • 2 hod

  • 194×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 706 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Jak přežít Velikonoce ve zdraví a nepřibrat

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 756 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 633 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • JURJA
      JURJA

      jsou výborné,velká pochvala,DOPORUČUJI!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

      04.11.2012 11:36:04

    • Miya
      Miya

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      03.11.2012 11:59:33

      • Miya
        Miya

        Re: ztužený pokrmový tuk

        Poradí někdo...

        Vždy jsem byla zvyklá dávat místo ztuženého pokrmového tuku olej.
        Ztužený pokrmový tuk jsem nikdy nepoužila, má nekdo zkušeností s tím že jsou potom věnečky lepší? Nebo proč ztužený pokrmový tuk ? Když jsem chodila do školy učili nás že do věnečku patří jen "olej"

        03.11.2012 12:00:45


    • Pjó
      Pjó

      jsou skvělé, dnes jsem poprvé v životě dělala odpalované těsto a povedlo se! Opravdu mňamka veliká! :)

      24.10.2012 19:04:27

    • Bohdana
      Bohdana

      Vynikající

      Povedly se napoprvé mě i kamarádce, není na nich tedy asi co pokazit :) Výsledek vynikající.

      12.10.2012 17:54:08

    • Tereza
      Tereza

      Jsou moc dobré,pekla jsem je na velikonoce.

      06.10.2012 17:46:53

    • Eli
      Eli

      Ahoj, chtěla bych tyto věnečky dělat na pátek 5.10. do práce. Jen nevím, jak dlouho zasychá ta poleva??? Poradíte mi, prosím?
      Děkuju.

      02.10.2012 12:37:26


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.