reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 580×

    4,7 1580
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Pjó
      Pjó

      jsou skvělé, dnes jsem poprvé v životě dělala odpalované těsto a povedlo se! Opravdu mňamka veliká! :)

      24.10.2012 19:04:27

    • Bohdana
      Bohdana

      Vynikající

      Povedly se napoprvé mě i kamarádce, není na nich tedy asi co pokazit :) Výsledek vynikající.

      12.10.2012 17:54:08

    • Tereza
      Tereza

      Jsou moc dobré,pekla jsem je na velikonoce.

      06.10.2012 17:46:53


    • Eli
      Eli

      Ahoj, chtěla bych tyto věnečky dělat na pátek 5.10. do práce. Jen nevím, jak dlouho zasychá ta poleva??? Poradíte mi, prosím?
      Děkuju.

      02.10.2012 12:37:26

      • Bóďa
        Bóďa

        Ahoj,na pátek? To znamená,že to budete dělat ve čtvrtek. Tak to buďte klidná. To ztuhne. Poleva je tuhá zhruba do hodinky. Pokud budete dělat tu kupovanou citrónovou,tak v lednici do 1/2 hod.

        02.10.2012 12:50:16

    • Bóďa
      Bóďa

      Dobrý den. Dnes jsem pekla. Tedy já je dělala opravdu malé, takže mi jich vyšlo 60 kousků. Krásně nadýchané,chuťově paráda.Akorát si příště musím udělat pudink dříve. Než tem mi vychlad......

      01.10.2012 10:10:03


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.