reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 580×

    4,7 1580
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • eva č
      eva č

      neotvírat asi 15 minu troubu

      02.02.2013 18:10:58

    • Ludmila Švestková
      Ludmila Švestková

      Nevím proč žloutkové věnečky,když mimo vajec do těsta,žádné žloutky nejsou?Když vařím puding,tak na 1l.mléka dávám 3 žloutky.Puding si vařím den předem a do rozšlehaného másla jej pomalu zašlehávám.Cukr podle chuti,místo rumu dávám pár kapek rumové tresti(rum to jen zředí a neochutí).No už se tak rozmlsali že dávám na krém rostlinnou šlehačku Hoplá ,která neřidne,sice se nedostane koupit v normálním obchodě,já si ji i fondánovou polevu objednávám a nemá to chybu.Normálně jich dělám kolem stovky a jsou na dračku.Ještě k tomu pečení.Trouba musí být pořádně rozehřátá a nejméně15 min.neotvírat.Pak snížím teplotu a pomalu je dopékám,aby držely tvar. Ludmila

      02.02.2013 17:27:18

    • Lucka Konečná
      Lucka Konečná

      na ten krém ještě dávám šlehačku, jsou pak lepší :-)

      02.02.2013 07:36:18


    • OLÍ
      OLÍ

      vynikající a hned zmizí

      02.02.2013 05:48:51

    • Dáda
      Dáda

      Zajímalo by mě jaký ztužený pokrmový tuk používate.? Děkuji za odpověď.

      25.01.2013 08:01:17

    • milanvanek(tecka)ts
      milanvanek(tecka)ts

      žloutkové věnecky

      děkuji za tento recept jsou výborné

      20.01.2013 11:19:39

    • kubelkova52
      kubelkova52

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      14.01.2013 21:12:20

    • liviar
      liviar

      Včera som ich robíla a bolo to moje prvé odpalované cesto. Vydarili sa a boli super, len namiesto tuku som dala olej a na krém som uvarili puding, vyšľahala šľahačku a potom spojila s vychladnutým pudingom, nie je to také ťažké maslové. Potom som skaramelizovala cukor, zaliala mliekom a keď karamelové mlieko vychladlo, vyšľahala som ho s práškovou šľahačkou. A naplnila som veterníčky najskôr krémom a potom karamelovou šľahačkou. Proste mňamka, ďakujem za recept

      13.01.2013 16:16:51


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.