reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 642×

    4,6 1642
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 799 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • Kate
      Kate

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Prosím aky je to stuzeny pokrmovy tuk? A nepadnu mi tie venceny uz 2 plechy odpalovane skoncilo v kosi

      22.12.2018 22:07:28

      • Radana
        Radana

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Je to například Omega, Iva...

        29.12.2018 22:36:45

      • Veu
        Veu

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Trouba se nesmí otevírat, až věnečky vyběhnou tak potom můžete otevřít troubu.

        05.01.2019 10:41:29


      • Dády
        Dády

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Z toho receptu mám 3 plechy (dávala jsem věnečky daleko od sebe).
        První várku jsem pekla těch 20 minut a splaskly, bylo to málo. Druhý plech jsem pekla 25 minut a jakštakš, třetí jsem pekla 30 minut a ty se povedly nejlíp.
        Nakonec jsem dala dopéct ten první plech a ještě se trochu nafoukly. Tak uvidím, jak to dopadne, když je naplním...

        25.01.2019 18:44:07

    • Rosta
      Rosta

      Ahoj,chci vás poprosit o radu..jaký nástavec na stříkání těsta je nejlepší na věnečky? at z toho nemám tenké nudle?

      ¨děkuji

      30.11.2018 20:17:36

    • Jan Matoušek
      Jan Matoušek

      Je možné odpalované těsto péci v horkovzdušné troubě? A nesrazí se těsto? Jinou možnost pečení nemám.

      11.11.2018 19:24:12

      • Bóďa Rudischová
        Bóďa Rudischová

        Dobrý den, já běžně dělám v horkovzdušné troubě a dobrý. Jen hlídat ať nejsou moc upečené ( úplně do hněda nemohu, pak se drolí ),ale jinak jsou nadýchané a fajne. Až tak velký rozdíl o proti normálnímu pečení jsem nepostřehla. Netuším,zda je rozdíl mezi horkovzdušnými troubami, ale u mě dobrý.

        29.11.2018 05:53:10

      • jadr
        jadr

        Jinak než hokovzduchu je nepeču, opravdu se není čeho bát. Dobrou chuť.

        29.11.2018 23:00:12

    • Petr Novák
      Petr Novák

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Nevím co ten člověk co jsem dal ten recept si myslí ale dělat věnečky z hladké mouky může jen opravdu pitomec věnečky se přeci dělají z hrubé protože nedělá žádné žmolky

      27.04.2014 20:52:13


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.