reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 612×

    4,7 1612
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 651 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • Bedřiška
      Bedřiška

      bezlepkové

      Zkoušela jsem tyto věnečky udělat z bezlepkové mouky JIZERKA a povedli se také.

      23.02.2013 20:54:08

    • Dáda
      Dáda

      Výborný recept!!! Dělám je na každou slavnost, co je u nás doma. Můžu jen doporučit!!! :-)

      23.02.2013 19:41:02

      • hanvy
        hanvy

        Včera jsem dělala zase věnečky, použila jsem tuk, druhou várku jsem dělala z polohr,. mouky a byla ještě lepší. Dělala jsem jch 80, zítra bude po nich.

        09.03.2013 23:47:42


    • kros
      kros

      Moc děkuji za recept,nikdy jsem si na odpalované těsto netroufla,ale tento recept je tak jednoduchý a výsledek je přímo skvělý,poprvé jsem dala pokrmový tuk,ale po druhé domácí škvařené sádlo a těsto bylo ještě lepší,krásně vláčné a věnečky byly nadýchané.

      18.02.2013 11:34:27

      • zdena
        zdena

        Re: skvělé

        Z tohoto výborného těsta jsou moc dobré i jahodové knedlíky. Jahodu obalím jen kouskem těsta a proto je to celé jahodové. Uvařené jsou do 5 minut. Dobrou chuť. Zkuste to !!!

        09.03.2013 23:31:12

    • Kateřina
      Kateřina

      použít něco jiného zdravějšího místo pokrmového tuku? Zkoušel jste to někdo?
      Moc děkuji

      14.02.2013 18:25:03


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.