reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 629×

    4,7 1629
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • rendab
      rendab

      Výborný recept

      Věnečky jsem tvořila podle vašeho receptu. Výsledek: naproto úžasné a vláčné věvečky. Postup dobře popsán. Příště budu dělat s menším množstvím cukru, protože na mě bylo 100g opravdu hodně sladké, zvláště s cukrovou polevou, dala bych jen 60-70g. Děkuji za úžasný recept.

      03.04.2013 15:51:30

    • Věra
      Věra

      použití sádla

      Můžete zde dát recept kdy používáte jako tuk sádlo, děkuji.

      19.03.2013 16:47:38

    • ludmila
      ludmila

      Já peču s máslem a trochou sádla a jsou výborné!!
      Nikdy do pečení nepoužívám hery a jiné uměle blafy:-((

      11.03.2013 20:36:25


    • Marie
      Marie

      Já na věnečky používám výhradně sádlo-a jsou dobré,peču je i na zakázku pro známé.Ještě se nestalo,že by nechutnaly.Oproti uvedenému receptu dávám vajíček 5,nesolím.,víc tuku a o trošku víc mouky.Peču je na pěčícím papíru a před tím než je šupnu do trouby,tak plech lehce pokropím vodou.Ta pára věnečky nakypří.

      11.03.2013 18:31:15

    • .....
      .....

      Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na kolik odhadem je to věnečků?

      11.03.2013 17:16:12

    • Nat
      Nat

      Striktně jsem se držela uvedeného postupu, vše vypadalo dobře, věnečky nabyly
      a najednou, ke konci 20 min., začaly klesat. Z trouby jsem vyndala placičky, uvnitř
      syrové. Neporadíte, kde mohla být chyba? Troubu mám elektrickou, pekla jsem
      střední mřížce, na 175-180°C.

      09.03.2013 14:13:39

      • Bedřiška
        Bedřiška

        nevím kde jste udělala chybu, já je takto peču již 35 let a vždy se povedli, jedině když je peču nyní z bezlepkové mouky tak mi po chladnutí klesnou, ale jsou jinak dobré a déle vydrží jak z pšeničné mouky.

        09.03.2013 19:56:45

      • Ivana
        Ivana

        Pokud vím, nesmí se v žádném případě otevřít během pečení trouba!

        10.03.2013 17:54:50


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.