reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 579×

    4,7 1579
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • ludmila
      ludmila

      Já peču s máslem a trochou sádla a jsou výborné!!
      Nikdy do pečení nepoužívám hery a jiné uměle blafy:-((

      11.03.2013 20:36:25

    • Marie
      Marie

      Já na věnečky používám výhradně sádlo-a jsou dobré,peču je i na zakázku pro známé.Ještě se nestalo,že by nechutnaly.Oproti uvedenému receptu dávám vajíček 5,nesolím.,víc tuku a o trošku víc mouky.Peču je na pěčícím papíru a před tím než je šupnu do trouby,tak plech lehce pokropím vodou.Ta pára věnečky nakypří.

      11.03.2013 18:31:15

    • .....
      .....

      Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na kolik odhadem je to věnečků?

      11.03.2013 17:16:12


    • Nat
      Nat

      Striktně jsem se držela uvedeného postupu, vše vypadalo dobře, věnečky nabyly
      a najednou, ke konci 20 min., začaly klesat. Z trouby jsem vyndala placičky, uvnitř
      syrové. Neporadíte, kde mohla být chyba? Troubu mám elektrickou, pekla jsem
      střední mřížce, na 175-180°C.

      09.03.2013 14:13:39

      • Bedřiška
        Bedřiška

        nevím kde jste udělala chybu, já je takto peču již 35 let a vždy se povedli, jedině když je peču nyní z bezlepkové mouky tak mi po chladnutí klesnou, ale jsou jinak dobré a déle vydrží jak z pšeničné mouky.

        09.03.2013 19:56:45

      • Ivana
        Ivana

        Pokud vím, nesmí se v žádném případě otevřít během pečení trouba!

        10.03.2013 17:54:50

    • Kateřina
      Kateřina

      použít něco jiného zdravějšího místo pokrmového tuku? Zkoušel jste to někdo?
      Moc děkuji

      14.02.2013 18:25:03


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.