reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 580×

    4,7 1580
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Ema
      Ema

      Věněčky jsem dělala poprvé,moc se povedly a byly nádherné a výborné.Nebojte se vyzkoušet,určitě se povedou.Dík za receptík-super.

      28.04.2013 12:02:00

    • cotorra
      cotorra

      Tak mam testo a micham, cekam az vychladne, zatim teda z konzistence testa nemam moc dobry pocit, uvidim co bude, az se zapracuji vajicka.

      21.04.2013 14:21:45

    • Jana
      Jana

      Výborné ne složité :-)

      11.04.2013 13:38:28


    • vlasta matheislova
      vlasta matheislova

      recept na zloutkove venecky

      skousela jsem jen polovicni davku a hle povedlo se jsou vyborny doporucuji stoji za to.mam rada nesladkou slehacku pri podavani jsem ji pouzila se ztuzovacem a pro me prima dik vlasta

      11.04.2013 08:19:18

    • Jana
      Jana

      Dobrý den ráda recept vyzkouším, ale jen jedna asi hloupá otázka, ale jaký je ten tuk do toho těsta bílý nebo žlutý, pokrmový je bílý a ten je spíš na smažení a v obchodě mi tvrdily, že mám koupit normální na pečení žlutý? Moc děkuji :-)

      08.04.2013 12:41:55

    • krupova (tecka) k
      krupova (tecka) k

      Děkuji za inspiraci, jsem úplný antitalent na zákusky a tento jsem zvládla úplně s přehledem :-) Doporučuji, jen jsem nedělala polevu, protože nejsem příznivcem polev.

      07.04.2013 22:08:49

    • rendab
      rendab

      Výborný recept

      Věnečky jsem tvořila podle vašeho receptu. Výsledek: naproto úžasné a vláčné věvečky. Postup dobře popsán. Příště budu dělat s menším množstvím cukru, protože na mě bylo 100g opravdu hodně sladké, zvláště s cukrovou polevou, dala bych jen 60-70g. Děkuji za úžasný recept.

      03.04.2013 15:51:30

    • Věra
      Věra

      použití sádla

      Můžete zde dát recept kdy používáte jako tuk sádlo, děkuji.

      19.03.2013 16:47:38


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.