reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 579×

    4,7 1579
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • alois
      alois

      venecky-strikani na plech

      moc rad bych se zeptal kdyz budu chtit malinkaty venecky, tak staci jen pri strikani na plech jen jednou nebo nebo dvojte kolecko,protoze stejne nabydou byl to muj dotaz dekuji vam ,hodne pozdravu alois z widne

      19.10.2013 20:06:43

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: venecky-strikani na plech

        já dělám vždy jedno kolečko

        19.10.2013 20:12:53

      • Jandová
        Jandová

        Re: venecky-strikani na plech

        Záleží na velikosti otvoru na tvořítku a rychlosti, s jakou je tvoříte. Posledně jsem na malé věnečky dělala jedno normální a jedno rychlé, slabší. A byly super.

        20.10.2013 13:59:20


    • Petra
      Petra

      Dobrý den, píšete, že jste vyzkoušela i bezlepkové věnečky- napíšete prosím postup?

      12.10.2013 20:10:44

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: věnečky

        Bezlepkové věnečky dělám, ještě jsem je sem nevložila, ale jestli chodíte na FB tak tam mám skupinu BEZLEPKOVÉ RECEPTY a tam je mám napsaný.

        12.10.2013 20:29:34

    • Michala
      Michala

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      také může být problém v mouce pokud je hmota moc hustá přidám čast vejce jenže to se špatně vysvětlí někomu kdo neví jak má hmota vypadat :-( prostě nesmí se roztékat a je lepší když je při stříkání ještě vlažná není tak hustá a i lépe nabíhá taky je dobré před pečením postříkat vodou a nechat je naběhnout při 240 a pak snížit dopéka klidně při pootevřené peci myslím že mléko by neměl být takový problém ve škole jsme se to učily jako možnou tekutinu do pálené ale zkušenost stím nemám

      12.10.2013 17:26:41

    • Mamina1a1a1
      Mamina1a1a1

      Tak jsem včera poprvé vyzkoušela věnečky. Vždy jsem se odpalovanému těstu vyhýbala, ale tento recept je tak jednoduchý, že jsem neodolala. Těsto se dělalo velice lehce, věnečky jsem tvořila zdobícím sáčkem. Vše šlo jak po másle. Za hodinku bylo hotovo i s naplněním. Věnečky se povedly na výbornou. Hodinu po upečení mi jich zbyla už je polovina :-D všem moc chutnali :-) Děkuji za Váš recept už teď patří mezi naše oblíbené. Krásný den :-)

      04.10.2013 09:13:29

    • selka
      selka

      žloutkové?

      dobrý den, proti věnečkům nic, váš recepr je skutečně dobrý, ale proč žloutkové???
      ono totiž do těch pravých žloutkových se nikdy nedával krém z pudinku, ale ze žloutků (odtud název) ve vodní lázni se v méce vařily rozšlehané žloutky do husté kaše a po vychladnutí se do nich vmíchalo máslo, protože to bylo hodně náročné na suroviny, začalo se to nahrazovat pudinkem. Mně ty pudinkové chutnají taky víc než žloutkové, takže být vámi jen opravím název
      přeju pěkný den Irena

      26.09.2013 09:34:49


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.