reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 579×

    4,7 1579
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Ludmila
      Ludmila

      Chtěla bych jenom dodat,že v návodu zapomněl pisatel na jednu dost podstatnou maličkost a to je,při pečení alespoň 15 minut troubu neotvírat.A k té polevě,bych chtěla dodat,že se dostane koupit fondán,který se jen ve vodní lázni rozpustí a podle potřeby ,přidá malinko vody.

      26.01.2014 17:37:32

    • renata
      renata

      pravé žloutkové věnečky

      Na věnečky používám máslo, ztužený tuk by byl moc mastný. Ještě dávám místo vody mléko. Jsou výborné

      26.01.2014 13:22:08

    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      nedávejte žádný ztužený tuk,dejte tam olej,pálená je pak daleko vláčnější ,ale chutnější

      25.01.2014 21:18:20


    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Prosím, co používáte za ztužený pokrmový tuk? Děkuji.

      25.12.2013 19:45:46

      • Jana
        Jana

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Také používám máslo. Škoda, že už není k dostání bývalá II - ta byla na pečení ideální. Dnes je máslo drahé.

        25.01.2014 15:31:23

    • kanártek
      kanártek

      dobrý recept,věnečky se povedly,ale krém se srazil,nevím kde jsem udělla chybu.Byl krásně našlehaný a v ledničce do odpoledne se srazil,až ve věnečkách.Poraďte

      02.02.2013 13:29:09

      • Bóďa
        Bóďa

        Dobrý den,nejsem si jistá,ale nepřešlehala jste krém již v nádobě?A nedostalo se Vám tam trochu nějaké tekutiny z ledničky?

        02.02.2013 13:33:48

      • Ludmila
        Ludmila

        Re: věnečky

        Že se Vám krém v ledničce srazil,není nic neobvyklého.Nastavované krémy,to občas udělají a to když je v něm moc másla a nebo ještě horší,nějaký tuk.

        26.01.2014 17:46:54


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.