reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 628×

    4,7 1628
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 750 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 623 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • iRČA
      iRČA

      pravé žloutkové věnečky

      Dobrý den vyzkoušela jsem je a jsou opravdu moc dobré. Zdravím

      17.04.2014 16:03:33

    • Bára
      Bára

      Super recept

      Milá paní Bedřiško.
      Recept je skvělý a věnečky výborný. Já jsem nekuchařka, nevařím, a přesto jsem věnečky zvládla na první pokus bez jakýchkoli problémů a zádrhelů. Dělala jsem je teda déle než dvě hodiny, ale jsou výtečné. Ušila jsem si na sebe bič, protože je budu muset dělat častěji, všem moc chutnají!
      Děkuji za super recept. :-)

      13.04.2014 11:52:15

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Super recept

        Pani Baáro děkuji za pochvalu a mám velikou radost, že se Vám věnečky povedly a hlavně že chutnají.

        13.04.2014 20:04:38


    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

      25.03.2014 19:07:06

      • Jandová
        Jandová

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Všechny ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu.

        25.03.2014 22:59:47

      • renata
        renata

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        je potřeba pudink zašlehávat postupně,sražený krém se dá napravit postupným zahříváním a šleháním při chládnutí

        27.03.2014 09:18:50

    • Radek
      Radek

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

      19.03.2014 17:14:42

    • Alena
      Alena

      dopadly dobře jenom jsem pekla déle než je uvedeno. Při 170 st. 20 minut byly syrové a bortily se. Trvalo to asi 35 minut. Další várku jsem pekla na 180 st. horkovzduch 10 minut a dalších 15 na horkovzduch 160 st. a nádherně se nafoukly. S těstem se dobře pracuje. Asi dělám větší, tak jsem dělala 50 věnečků ze 2 a půl dávky. U jiných receptů se stejným složením těsta bylo napsáno 40 věnečků z jedné dávky., tak nevím, asi to jsou mini věnečky. Děkuji za recept.

      01.03.2014 23:25:56

      • Alena
        Alena

        Re: Věnečky

        Těsto je akorát na stříkání ze sáčku, když přesně dodržíte recept. Vajíčka je opravdu třeba zašlehat jedno po druhém a je vidět, jak těsto řídne. Používám igelitové jednorázové (i když je mám na víc krát) sáčky a velkou řezanou špičku. Stříkání je v pohodě.

        02.03.2014 12:53:49


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.