reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 629×

    4,7 1629
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Velmi podobné věnečky děláváme právě o Velikonocích. Většinou používám domácí sádlo, případně máslo, ztužený tuk nikdy. A mléko čerstvé selské z farmy a výsledek je vynikající.

      24.04.2014 14:38:54

    • gabs
      gabs

      ..ja sice jejsem tak starý ročník, ale pamatuji že babička všude dávala sádlo, ...a jaká to byla mňamka... a máslo??? dned se máslo snad ani neprodává...ztužený tuk a máslo... výje to na stejno... a těch špatných věcí se nám dostívá všude hromada od uzenin, ponekvalitní sýry, přes mléčné výrobky co okolo mléka jen prošlo a čokoláda??? škoda slov , vše náhražka.. Záleží jen na nás co do sebe vpravíme a je lepší lžíce sádla, než zdravá náhražka..

      20.04.2014 10:10:31

      • Libor
        Libor

        Re: ??

        Máslo že se ani neprodává?! V supermarketu je snad 20 druhů másel, myslím MÁSLO od různých výrobců (nemyslím svinstva typu hera, stela, zlatá hana...). Považovat za stejné máslo, margarín a ztužený tuk (jen protože to má stejný tvar) může opravdu jen ten kdo o potravinách nic neví...stejně tak je to s tím, jestli si najdete kvalitního řezníka který dělá uzeniny opravdu z masa, nebo budete nakupovat debrecínku za 70 kč kilo kde je 40% masa a zbytek svinstvo, je jen na vás. Mléko je světe div se opravdu jen mléko. Kvalitních čokolád je habaděj, jen nesmíte nakupovat ty kakaové polevy, různý napodobeniny s názvem "na vaření" atd. Vše je jen o nevědomosti, lenosti a pohodlnosti, někdy je na zvážení jestli si koupit kvalitnější a ušetřit svoje zdraví, nebo ušetřit 10 Kč.

        21.04.2014 12:35:36



    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.