reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 630×

    4,7 1630
  • 2 hod

  • 194×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 528
    • bevgjwck
      bevgjwck

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Super recept :D

      07.08.2014 20:15:54

    • petra spoustová
      petra spoustová

      rada od cukrářky

      Zdravím. Těsto tzv. restujeme na bílé dno. Jakmile zasypete mouku, tak tou vařečkou míchejte těsto tak dlouho, až budete mít na dně kastrolu bílý povlak. Nijak slabý ale solidní.
      Krém. Klidně vařte s cukrem. Ale jak správně? Mléko 2/3 a cukr necháme dojít k varu.
      Mícháme. Ale nemusíme neustále. Z 1/3 mléka a pudinku jsme si připravili zálivku.
      Jakmile se začne mléko vařit, nalijeme zálivku. Dáme na MÍRNÝ oheň nebo stupeň a NEUSTÁLE mícháme. Krém rychle houstne. Nebojte se. Musíte míchat alespoň 3 minuty kvůli škrobu. Tak takhle mě to učili ve škole a nikdy jsem pudink nepřipálila.
      Pěkný den

      21.06.2014 23:43:59

    • jirka
      jirka

      vyskousim je doufam ze budou dobre

      21.06.2014 21:59:04


    • Ludmila
      Ludmila

      Proč žloutkové?

      Když tam není nikde ani zmínka o žloutcích.Kdy se pudink sladí ,je úplně jedno,ale do rozšlehaného mléka s pudinkem zamíchám na litr mléka tři žloutky a krém krásně drží tvar a neřídne.

      21.06.2014 21:53:26

    • very (tecka) n
      very (tecka) n

      Dělala jsem poprvé odpalované těsto a můžu říct, že věnečky vyšly dokonale, takhle dobré jsem ještě nejedla. Dávám palec nahoru.

      09.06.2014 10:23:26

    • Marfuška
      Marfuška

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      04.06.2014 18:16:04

    • Marfuška
      Marfuška

      Dle uvedeného receptu, bez problémů. Moc dobré, není čeho se bát. Povedli se mi a všem chutnali. Vždy jsem měla z odpalovaného těsta respekt, už ho nemám.

      04.06.2014 18:15:00

    • makovice48
      makovice48

      Pudink vařím úplně bez cukru, ten dám až do másla, ušlehám s máslem a postupně vešlehám schladlý pudink. Jinak se doporučuje potřít dno nádoby před vařením pudinku nebo kaše,potřít máslem. A pochpitelně míchat. A hliníku bych se nebála, nádobí se vyrábělo s hliníku, který byl určený pro potravinářské účely. Používám neustále hliníkové maďarské papiňáky minimílně 40 let. Tyhle fámy jsou hrozné, slabší povahy podléhají. Vyhodíte hliníkový hrnec a potom si klidně balíte svačinu do alobalu nebo v něm grilujete. Má to logiku ?

      25.05.2014 14:43:34

    • Libor
      Libor

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Proč do všeho dáváte ten zas*anej ztuženej tuk?! Pochybuju že v receptech našich babiček takový svinstva byli, potom ať se nikdo nediví, že všichni maj vysokej cholesterol, cukrovku, infarkty a všichni jsou vyžraný jak prasata...už vidím, jak tu někdo napíše, jednou za čas to nevadí ale v tom hnusným tuku je tolik sr*ček, že si tím zasviníte cévy jak nic, potom všichni lítaj po doktorech, sypou do sebe prášky horem spodem a zdraví v prdeli...

      18.04.2014 16:23:01


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.