reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Martin
      Martin

      Olej, sádlo...

      Sem mladší ročník tak nemám zrovna moc velkou zkušenost sladkého se sádlem kolik by mělo být sádlo potažmo oleje ?

      Díky :)

      09.12.2014 22:05:07

    • jana
      jana

      Kolik je věnečků cca z jedné dávky děkuji :)

      14.11.2014 13:24:06

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Záleží na velikosti věnečků, dokážu jich z jedné dávky udělat 60 ks malinkých a nebo 30 ks větších.

        14.11.2014 18:56:40


    • Hani
      Hani

      hrubá mouka

      Zdravím kuchařky a pekařky ;)
      Mám menší dotaz, dělá nebo zkoušel někdo dělat tyhle věnečky i z hrubé mouky? Vlastním stejný recept od babičky, který je z dost staré kuchařky a tam je uvedená mouka hrubá. A vždycky je z ní dělala.
      Zajímalo by mě, jestli je v tom nějaký rozdíl, ať už při přípravě anebo v konzistenci či chuti :)

      22.10.2014 20:05:24

      • Stáńa
        Stáńa

        Re: hrubá mouka

        Já je dělám jenom z hrubé mouky a jsou výborné.Jiný druh mouky nemám vyzkoušený.

        23.11.2014 16:45:47

      • paja
        paja

        Re: hrubá mouka

        Dobrý den, ano, i z hrubé mouky lze dělat odpalované těsto. K uvedenému receptu bych podotkla jen maličkost. Za prvé jsou věnečky chutnější více upečené, ne aby byly tak bledé jako u první fotografie, a za druhé bych určitě nahradila ztužený pokrmový tuk kvalitním sádlem nebo řepkovým olejem. Peču léta na svatby a cukroví na vánoce (kolem 250 - 300 kg za sezónu) a 100% tuk jsem naprosto a striktně vyřadila z nákupu. Jinak věnečky vypadají prudce jedle :)

        29.11.2014 16:45:48

    • KathyCalgary
      KathyCalgary

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobre den ya bidlim v Kanade od 9 roku stara. Neumim moc dobre psat a nevim co je 1/2 masla. Je to 1/2 hrnku nebo ye to 125g?

      prosim pomoc.

      19.10.2014 18:02:05


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.