Pravé žloutkové věnečky

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 653724x
Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.
Komentáře receptu 492
Uvařil jsem to (Recept vařilo 190 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Bedřiška autor receptu:

Pravé žloutkové věnečky

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience

Recept Pravé žloutkové věnečky byl 22.03.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
1405 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů: 492
  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky Kateřina 15.11.2017 19:15:18

    Tak jsem je prave dodelala,poprvy jiny recept po 5ti letech a komplet vsechny mi splaskly,testo ridsi nez jsem zvykla,rozkrojit ani nepujdou.

  • Fifinka
    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky Fifinka 23.03.2017 08:28:20

    Výborné a jednoduché........

  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky lucie 21.02.2017 16:34:38

    prosim pekne kolik kusu z toho vyjde dekuji :)

  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky Sabina 29.01.2017 19:16:15

    Moc dekuji za vynikajici recept, venecky jsem dnes delala poprve a mely velky uspech.

  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky simel 19.12.2016 16:28:46

    Dobry den. Chci se zeptat jak dlouho vydrzi venecky? Chci je na vanoce tak jestli neni brzy. Dekuji

  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky Satine 16.12.2016 18:13:44

    Chce to péci delší dobu, 20min na 200 a uvnitř syrové. Tak jsem to ještě nechala dosušit na cca 100. Takže bych se nebála na těch 170 klidně 30 minut :) (měla jsem je malé) Ale je to super recept :)

  • žloutkové věnečky ovec 18.11.2016 21:15:06

    jak to můžou být pravé žloutkové věnečky, když v kému nemáte žloutkový krém,podle kterého se jmenují ?

  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky patrica 27.04.2016 22:57:41

    Mohu dát místo toho máslo?

Nalezeno receptů: 492
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept