reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 500×

    4,7 1500
  • 2 hod

  • 191×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 514
    • Ivík
      Ivík

      žloutkové věnečky

      prosím o radu zkušených hospodyněk, 30 let dělám věnečky podle jednoho receptu (1/4 litru vody, 125 g Hery,4 vejce)byla jsem vždy úspěšná, ale teď mi to prostě nejde :-(. Už jsem vyzkoušela co se dá (sádlo, hladkou mouku, přesně postup), ale věnečky NIKDY nevyběhnou.Jsem zoufalá, věděl by někdo prosím radu? Děkuju

      14.01.2019 09:45:12

    • Kate
      Kate

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Prosím aky je to stuzeny pokrmovy tuk? A nepadnu mi tie venceny uz 2 plechy odpalovane skoncilo v kosi

      22.12.2018 22:07:28

    • Rosta
      Rosta

      Ahoj,chci vás poprosit o radu..jaký nástavec na stříkání těsta je nejlepší na věnečky? at z toho nemám tenké nudle?

      ¨děkuji

      30.11.2018 20:17:36

    • Jan Matoušek
      Jan Matoušek

      Je možné odpalované těsto péci v horkovzdušné troubě? A nesrazí se těsto? Jinou možnost pečení nemám.

      11.11.2018 19:24:12

      • Bóďa Rudischová
        Bóďa Rudischová

        Dobrý den, já běžně dělám v horkovzdušné troubě a dobrý. Jen hlídat ať nejsou moc upečené ( úplně do hněda nemohu, pak se drolí ),ale jinak jsou nadýchané a fajne. Až tak velký rozdíl o proti normálnímu pečení jsem nepostřehla. Netuším,zda je rozdíl mezi horkovzdušnými troubami, ale u mě dobrý.

        29.11.2018 05:53:10

      • jadr
        jadr

        Jinak než hokovzduchu je nepeču, opravdu se není čeho bát. Dobrou chuť.

        29.11.2018 23:00:12

    • Petr Novák
      Petr Novák

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Nevím co ten člověk co jsem dal ten recept si myslí ale dělat věnečky z hladké mouky může jen opravdu pitomec věnečky se přeci dělají z hrubé protože nedělá žádné žmolky

      27.04.2014 20:52:13

    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.