reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.


  • 4,0

    1 206×

    3,9 1206
  • 45 min

  • 38×

Ingredience

příloha

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 152
    • Yveta
      Yveta

      Muj tatinek byl slovak z vychodu a pokud nam babka robila halusky tak nikdy nebola bryndza len tak na haluskach. Uvarene halusky rovno z hrnca do misy, kde uz cakala bryndza. Vse sa zmiesalo a aj chrumkava slovenska slanina s tukom naliata do misy. Vse zamiesat a to boli hody.

      03.03.2019 08:46:04

    • Filip
      Filip

      Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

      Anglická slanina určite do Slovenských halušiek určite nepatrný už len kvôli názvu, keď tak Oravská slanina tá patrý do Slovenských halušiek a žiadna iná !... Dajte si tam aj anglickú, ale to už potom niesu Slovenské halušky !

      03.02.2019 20:19:11

    • rlriperSVK
      rlriperSVK

      Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

      anglicku slaninu?????? vam to musi fajne jebat

      25.11.2018 08:48:44


    • paul
      paul

      recept na halusky

      Recept jsem precetl,ale vzhlem k tomu,ze je chci delat poprve,tak to neni popsano pro liky jako ja.Na jakou hrubost se maji zemiaky postrouhat ? diky Paul

      12.10.2016 19:08:19

    • Vladimír
      Vladimír

      Na Slovensku do halušek NIKDY nedávají anglickou,jen slaninu.Ta je tam správně,Několikrát jsem toto jídlo jedl přímo od kamarádů Slováků,kteří to umí opravdu perfektně udělat.Bryndzu =pořádnou seženete opravdu málo.Na tržnicích?Nevím,jestli my to poznáme,Slováka ssebou!Jediní to poznají

      12.04.2016 13:57:24

      • Terka
        Terka

        Re: komentář

        Tak právě v Bratislavě v jedné hospůdce, do které mě vzali jako " typicky slovensky vařící hospody " , mi halušky dali s anglickou slaninou.

        07.08.2016 18:39:29


    Nalezeno receptů: 152

    Přidat příspěvek k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.