reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.


  • 4,0

    1 264×

    3,9 1264
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

příloha

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 158
    • Jana
      Jana

      samé názory na bryndzu.. ale nikto si nevšimol že do Pravých Slovenských Halušiek sa nedávajú zemiaky.. to si len češi myslia že sa tam strúhajú zemiaky..Prečo ??

      10.04.2011 11:49:31

    • milacik0203
      milacik0203

      Pokud viem,tak do pravých slovenských halušiek sa nedáva smotana a anglická slanina,ale špek!!!A ked nie je doma špek,tak údený bok.

      11.02.2011 07:05:58

      • neligrej
        neligrej

        Také dávám obyčejný špek,ale smetanu na vaření 12%,na hustou brynzu

        11.02.2011 07:10:58


    • neligrej
      neligrej

      dnes jsou,ale taká i se zelím.

      30.12.2010 09:56:36

    • Stepi
      Stepi

      Velmi dobra bryndza se da sehnat ve specializovanych obchodech se syry.. napr. Cheesy, syrarna apod. Cena se pohybuje okolo 30kc/10dkg

      04.10.2010 17:29:46

    • MARIA
      MARIA

      Pocházím z Liptova,halušky mám moc ráda.Ten recept je téměř dokonalý,ale doporučila bych halušky jenom scedit a neoplachovat.Šupnout na ně bryndzu,zalít rpzpuštěnou slaninou,zamíchat a je hotovo.Ta smetana není asi na škodu,ale zbytečná.A když dáte hladkou mouku,tak jsou halušky jemnější

      21.07.2010 10:23:25

    • Baska
      Baska

      Malinko slane a lepkave :)

      Tak sem se prvykrat odhodlala robit halusky..Musim rict, ze vysledek byl nad moje ocekavani..nam, nam! Doporucuji dodat klobasku, alebo zeli :)

      21.04.2010 13:56:42

    • Honza
      Honza

      Jednou jsem byla na Slovensku a bydlel u jedné rodiny. Jednou jsme měli k obědu halušky s brynzou.Co vám mám povídat! Byla to mňamka! Dal jsem si je jednou v restauraci a byly úplně studené! Tohle jídlo se musí jíst teplé!

      01.09.2009 18:50:04

    • ela
      ela

      žičicu predávajú v Brne v stánku na Mendlovom námestí

      07.08.2008 13:28:16

    • Jana
      Jana

      Prozraďte mi prosím co znamená v receptu u mouky to malé n. Děkuji

      24.06.2007 20:47:24


    Nalezeno receptů: 158

    Přidat příspěvek k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.