reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.


  • 4,0

    1 219×

    3,9 1219
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

příloha

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 154
    • Klára Kvasná
      Klára Kvasná

      Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

      Občas člověk žasne, jak se k sobě lidé dokáží chovat, ale píši sem jen kvůli názoru. Recept se mi líbí, přesně takto děláme halušky s bryndzou i u nás doma. Moje babička je slovenka a přesně tak dělali halušky v její rodině. Jinak jen můj názor: rozhodně bych nenahrazovala bryndzu parmazánem, pokud bych byla v kraji, kde není k sehnání, tak prosím, ale v naší zemi to snad není potřeba :o/

      29.05.2013 16:34:24

      • Klára Kvasná
        Klára Kvasná

        Re: Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

        Jen bych ještě chtěla dodat, že v Kauflandu jsem dnes koupila Tatranskou bryndzu, jen pro ty, kteří tvrdí, že se nedá sehnat ;o)

        29.05.2013 16:41:00

    • Martina
      Martina

      podle mě je to super recept takto opravdu maji být 90% brambory mouka jinak nic. Až na tu anglickou slaninu.
      Takovéhle halušky ďělají vjednom bistru a jsou vní vyhlášené.

      Taky doporučuji tkz. Strapačky se zelím a slaninou ! :-)

      06.04.2013 12:42:29


    • Macho
      Macho

      a posledne tri odstavce tvojho receptu su na zbliti....nemozne a neskutocne variacie jak dojebat uplne obycajne halusky......FUJ

      09.11.2012 20:03:03

      • Sunny
        Sunny

        Nikdo tě nenutí, abys to dělal dle tohoto receptu. Tak sem příště nelez a dělej si to po svým. Jenom urážet dovede každý. Máme demokracii a každý si může říct a uvařit co chce, díky bohu!!!

        30.11.2012 12:42:42

    • Macho
      Macho

      ked pravy recept, tak preco tam kua davas anglicku slaninu????

      09.11.2012 20:00:52

    • A
      A

      Ahoj,recept je v pohode az na tu anglicku slaninu:) V CR sa da kupit v pohode Oravska slanina.

      23.10.2012 11:19:14

    • Brazilka
      Brazilka

      Dnes jsme varili podle tohoto receptu a halusky byly vynikajici!!! Vrele vsem doporucuji vyzkouset. A autorovi samozrejme patri podekovani za zverejneni.

      02.09.2012 13:54:32

    • Růžena
      Růžena

      Jsou skvělé, moc jsme si pochutnali,navíc mi můj drahoušek mi vyvrtal do plastové misky s kulatými rohy asi centimetrové dírky a tak to jde perfektně stěrkou na těsto.

      14.08.2012 11:43:03


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.