reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.


  • 4,0

    1 219×

    3,9 1219
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

příloha

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 131 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 154
    • Peter
      Peter

      Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

      Ak ste tieto halušky nazvali "pravé", aké sú podľa Vás tie " ľavé"?

      moi2:
      Nemáte pravdu, pretože bryndzové sú halušky a s kyslou kapustou sú strapačky (od kapusty zostanú "strapaté" - z toho ten názov).

      06.02.2016 22:48:49

    • gfdgsfd
      gfdgsfd

      Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

      Herdyn a Baxtrix ARMY

      31.12.2015 17:23:50


    • qwent
      qwent

      Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

      anglickou slaninu na pravé slovenské ?
      nikdy !

      05.04.2015 18:18:15

      • dan
        dan

        Re: Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

        Přesně.
        Nejlepší je Oravská slanina.

        13.11.2015 18:59:34

      • Egon
        Egon

        Re: Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

        Anglická slanina sa pred údením varí a taká sa do halušiek u nás nikdy nedávala Používa sa najskôr zasolená a potom zaúdená domáca slanina. Škvarok v haluškách musí byť chrumkavý

        21.02.2016 17:58:53

    • ka-brňák
      ka-brňák

      halušky jsou super!

      taky pamatuji z dětství, (taky jsem "pravý čecho/slovák")!
      a tak z praxe doplňuji, že perfektní je ORAVSKÁ SLANINA, když je k mání.
      a když není na zapití žinčica, (http://cs.wikipedia.org/wiki/ žinice), tak kefír, mléko, ale i orosená plzeň, udělají své! ;-)
      tak ať všem chutnají TY JEJICH halušky a už nezdržujte, dobrou chuť všem!

      19.12.2014 21:17:30

    • pavla3
      pavla3

      Byli jsme s partou asi před deseti léty na Slovensku a protože všichni milujeme halušky dávali jsme si je všude.Každé chutnaly výborně .a každé jinak.Po týdnu jsme ochutnali všechny možné verze.

      23.05.2014 10:26:49


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.