reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.


  • 4,0

    1 217×

    3,9 1217
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

příloha

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 651 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 154
    • neligrej
      neligrej

      dnes jsou,ale taká i se zelím.

      30.12.2010 09:56:36

    • Stepi
      Stepi

      Velmi dobra bryndza se da sehnat ve specializovanych obchodech se syry.. napr. Cheesy, syrarna apod. Cena se pohybuje okolo 30kc/10dkg

      04.10.2010 17:29:46

    • MARIA
      MARIA

      Pocházím z Liptova,halušky mám moc ráda.Ten recept je téměř dokonalý,ale doporučila bych halušky jenom scedit a neoplachovat.Šupnout na ně bryndzu,zalít rpzpuštěnou slaninou,zamíchat a je hotovo.Ta smetana není asi na škodu,ale zbytečná.A když dáte hladkou mouku,tak jsou halušky jemnější

      21.07.2010 10:23:25


    • Baska
      Baska

      Malinko slane a lepkave :)

      Tak sem se prvykrat odhodlala robit halusky..Musim rict, ze vysledek byl nad moje ocekavani..nam, nam! Doporucuji dodat klobasku, alebo zeli :)

      21.04.2010 13:56:42

    • Honza
      Honza

      Jednou jsem byla na Slovensku a bydlel u jedné rodiny. Jednou jsme měli k obědu halušky s brynzou.Co vám mám povídat! Byla to mňamka! Dal jsem si je jednou v restauraci a byly úplně studené! Tohle jídlo se musí jíst teplé!

      01.09.2009 18:50:04

    • ela
      ela

      žičicu predávajú v Brne v stánku na Mendlovom námestí

      07.08.2008 13:28:16

    • Eva
      Eva

      ..mám tady děti na prázdninách a chtějí po mně halušky, jdu to tedy zkusit, pak řeknu jak se mi povedly:-)

      24.07.2008 11:57:09

    • Dedek
      Dedek

      V receptech jsem se nikde "nepotkal" s žinčicou.Copak bryndzu,ale kde v česku koupit (snad mimo Prahu) slovenskou žinčicu?

      07.08.2007 14:06:50


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.