reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.


  • 4,0

    1 202×

    3,9 1202
  • 45 min

  • 38×

Ingredience

příloha

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 152
    • neligrej
      neligrej

      Dnes bude tato dobrota,snad zůstane i pro tchyňku.

      31.05.2011 10:56:08

    • martin
      martin

      chibi vam do receptu vejce udelaji se brambori rida se tam mouka a vejce udela se testo a muze me hazet ces sito haluski PS: ket som slovat tak asi viem ne?? :)

      04.05.2011 21:15:53

    • Jana
      Jana

      samé názory na bryndzu.. ale nikto si nevšimol že do Pravých Slovenských Halušiek sa nedávajú zemiaky.. to si len češi myslia že sa tam strúhajú zemiaky..Prečo ??

      10.04.2011 11:49:31


    • milacik0203
      milacik0203

      Pokud viem,tak do pravých slovenských halušiek sa nedáva smotana a anglická slanina,ale špek!!!A ked nie je doma špek,tak údený bok.

      11.02.2011 07:05:58

    • neligrej
      neligrej

      dnes jsou,ale taká i se zelím.

      30.12.2010 09:56:36

    • Stepi
      Stepi

      Velmi dobra bryndza se da sehnat ve specializovanych obchodech se syry.. napr. Cheesy, syrarna apod. Cena se pohybuje okolo 30kc/10dkg

      04.10.2010 17:29:46

    • Jana
      Jana

      Prozraďte mi prosím co znamená v receptu u mouky to malé n. Děkuji

      24.06.2007 20:47:24


    Nalezeno receptů: 152

    Přidat příspěvek k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.