reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé maďarské lečo

Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika.


  • 4,0

    23×

    3,9 23
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak rajčata.

Na velké a hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (ještě lépe sádlo) a cibuli necháme zesklovatět. Přisypeme papriky, osolíme a opepříme. Papriku s cibulí opékáme cca 10 - 15 minut za občasného promíchání. K opečené paprice vsypeme rajčata. Nezapomeneme přidat na kolečka nakrájené klobásky. Celou směs na lečo lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a dalších 15 minut podusíme.

Na závěr lečo dochutíme maďarskou mletou paprikou a necháme pár minut probublat (už bez pokličky).

Pravě maďarské lečo podáváme s čerstvým chlebem.

Lečo při přípravě mícháme jen zlehka, aby kousky zeleniny zůstaly celé, nikdy nešetříme na cibuli a mletou papriku přidáváme opravdu až na poslední chvíli, vařením ztrácí chuť.

Vejce do pravého leča sice nepatří, ale pokud máte rádi českou klasiku v přípravě tohoto pokrmu, stačí do hotového leča rozklepnout 2 - 3 celá vejce, promíchat, prohřát a servírovat. Doporučujeme však vyzkoušet bezvaječnou variantu, je o mnoho lepší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé maďarské lečo

    Celkový počet komentářů: 6
    • Jiri
      Jiri

      Recept se mi nelíbí

      Rajčata se musí oloupat!

      13.05.2019 13:53:49

    • Pavla
      Pavla

      Maďarské lečo

      Znám a také to dělám bez vajec,vynikne tak více chuť paprik a rajčat.Maďaři také dávají vejce,ale tak že udělají v leču na pánvi důlek a vejce tam vyklepnou,Dávají tak 4 na pánev.Vejce se udělá v celku jak volské oko.

      26.08.2017 12:32:19

    • Otto Dražil
      Otto Dražil

      Komentář k receptu Pravé maďarské lečo

      Měl jsem s tím velký úspěch

      22.08.2017 11:03:54


    • anicka
      anicka

      pravé, maďarské lečo, pochoutka

      Zdravím, hezký den

      09.08.2017 15:38:58

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Pravé maďarské lečo

      To s tou paprikou je blbost, paprika se musí nechat rozvonět na oleji. To jste jen okopírovala odsud... http://www.rab-gyor.cz/news/ma darske-leco-jak-dela-pan-pista -a-vetsina-madaru/

      10.04.2017 17:58:06


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pravé maďarské lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.