reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé maďarské lečo

Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika.


  • 4,0

    23×

    3,9 23
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak rajčata.

Na velké a hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (ještě lépe sádlo) a cibuli necháme zesklovatět. Přisypeme papriky, osolíme a opepříme. Papriku s cibulí opékáme cca 10 - 15 minut za občasného promíchání. K opečené paprice vsypeme rajčata. Nezapomeneme přidat na kolečka nakrájené klobásky. Celou směs na lečo lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a dalších 15 minut podusíme.

Na závěr lečo dochutíme maďarskou mletou paprikou a necháme pár minut probublat (už bez pokličky).

Pravě maďarské lečo podáváme s čerstvým chlebem.

Lečo při přípravě mícháme jen zlehka, aby kousky zeleniny zůstaly celé, nikdy nešetříme na cibuli a mletou papriku přidáváme opravdu až na poslední chvíli, vařením ztrácí chuť.

Vejce do pravého leča sice nepatří, ale pokud máte rádi českou klasiku v přípravě tohoto pokrmu, stačí do hotového leča rozklepnout 2 - 3 celá vejce, promíchat, prohřát a servírovat. Doporučujeme však vyzkoušet bezvaječnou variantu, je o mnoho lepší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé maďarské lečo

    Celkový počet komentářů: 6
    • Jiri
      Jiri

      Recept se mi nelíbí

      Rajčata se musí oloupat!

      13.05.2019 13:53:49

    • Pavla
      Pavla

      Maďarské lečo

      Znám a také to dělám bez vajec,vynikne tak více chuť paprik a rajčat.Maďaři také dávají vejce,ale tak že udělají v leču na pánvi důlek a vejce tam vyklepnou,Dávají tak 4 na pánev.Vejce se udělá v celku jak volské oko.

      26.08.2017 12:32:19

    • Otto Dražil
      Otto Dražil

      Komentář k receptu Pravé maďarské lečo

      Měl jsem s tím velký úspěch

      22.08.2017 11:03:54


    • anicka
      anicka

      pravé, maďarské lečo, pochoutka

      Zdravím, hezký den

      09.08.2017 15:38:58

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Pravé maďarské lečo

      To s tou paprikou je blbost, paprika se musí nechat rozvonět na oleji. To jste jen okopírovala odsud... http://www.rab-gyor.cz/news/ma darske-leco-jak-dela-pan-pista -a-vetsina-madaru/

      10.04.2017 17:58:06


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pravé maďarské lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.