reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

Celkový počet komentářů: 96
  • Anna
    Anna

    syrová vejce?

    Vyzkoušela bych, ale bojím se salmonely. Vy ne?

    14.02.2019 13:30:12

    • Marta
      Marta

      Re: syrová vejce?

      Já sníh nedávám,pouze vyšlehám cukr se žloutky nad párou-tím je to tepelně zpracované a když tato žkoutková hmota je chladná,zapracuji do ní mascarpone.Chut to neovlivní a odstraníte riziko salmonely.doporučuji tento postup.

      07.06.2019 14:38:01

  • Anna
    Anna

    syrová vejce?

    Vyzkoušela bych, ale vadí mi tam ta syrová vejce, nebojíte se salmonely? Já docela ano.

    14.02.2019 13:28:56

  • Pavla F.
    Pavla F.

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Dobry den, omlouvam se predem za rypavy komentar. Pochybuji, ze by Ital pouzil instantni kafe. Takze tvrdit, ze je to recept bez ceskych vylepseni, neni spravne.

    22.12.2018 17:52:48

  • Petra V.
    Petra V.

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Presne tak,italove tam zadne amareto nedavaji,opet cesky vymysl!

    08.11.2018 08:27:44

  • Yvette
    Yvette

    Výborný akurat že som namiesto Amareta dala biely rum. Do mascarpone som pridala ešte trochu tvarohu a je to super. Posypala som to Grankom miesto tradičneho kakaa

    19.09.2018 19:21:29

  • Eva
    Eva

    Spravila som ho tiež. Je výborný. Tiež som to robila so zrnkovou kávou. Použila som Kahlua likér. Fantastický výsledok. Ďakujem

    28.02.2018 13:38:45

  • Lenka
    Lenka

    doporučuji

    Je to skvělý recept. Jen místo cukrářských piškotů použiji vždy klasické piškoty.
    Jak se to celé uleží tak piškoty jsou krásně měkké a nenasáklé tou kávou.
    Hlavně každý má rád jinak sladké tak vždy než začnu skládat piškoty tak hodím jeden piškot do kafča a rovnou to ochutnám s krémem. :)
    A z gramáží podle mě není vůbec problém, vždy dám jen méně bílku aby krém nebyl moc řídký,ale pár hodin v ledničce se vždycky s krémem popere. :)

    31.05.2017 16:11:02

  • Pettule89
    Pettule89

    vynikající lepší jsem opravdu nejedla :)

    14.03.2017 22:15:43

  • 1212
    1212

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Pozor na amareto, pro Italy je nepochopitelné ho tam dávat. Piškoty dělají pouze rychle namočením v kávě, případně s panákem rumu.

    16.09.2016 19:25:16

  • Basty
    Basty

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    2 balení???? Aká gramáž?!?
    A určite tam dám zrnkovú kávu ten liker je výborný odporúčam.

    08.07.2016 07:16:57

  • hanbor
    hanbor

    Povedlo se, recept nemá chybu. Jenom bych příště místo balíčku a kelímků volila gramáž, v dnešní době už je tolik značek a druhů že to může být hodně zavádějící.

    30.06.2016 08:37:40

  • Honza
    Honza

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Super recept. Tiramissu bylo vynikající. Jenom to instantní kafe jsem nahradil filtrovaným. Kdo nemá doma alespoň french press, tak doporučuji vzít nějaké jemné sítko a kafe po 3-4 minutách po zalití přes něj přecedit.

    21.06.2016 20:24:32

  • Dominik
    Dominik

    Zkuste přidat borůvky!

    Tohle tiramisu dělám opakovaně. Přesně podle receptu a musím říct, že je opravdu nejlepší!
    Doporučuji na obě vrstvy krému nasypat pár borůvek. Je to mňamka!

    01.04.2016 12:53:21

  • v (tecka) stampachova
    v (tecka) stampachova

    Tiramisu-super recept

    Neočekávaně snadná příprava a luxusní výsledek - chutnalo všem, i zapřisáhlým odpůrcům sladkého!

    19.03.2016 19:45:40

  • Diana
    Diana

    Skvělé, recept moc chutnal :-)

    03.03.2016 15:55:57

  • Paty
    Paty

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Nebo nevím, kde jsem udělala chybu. :-)

    16.01.2016 12:10:23

  • Paty
    Paty

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Dobré, ale nechutnalo mi to jako Tiramisu. Spíše jako nepečený dort bez ovoce. Možná bych použila spíše obyčejné piškoty, nejsou tak sladké, jako cukrářské. Chuť kávy by se pak možná více projevila.

    16.01.2016 12:09:44

  • Pája
    Pája

    perfektní recept na Tiramisu

    Recept jsem vyzkoušela a vyšlo to nádherně !

    09.01.2016 19:41:12

  • Eva Floriánová
    Eva Floriánová

    Dobrý den všem,podle tohoto receptu dělám dnes tiramisu již po třetí a vždy naprosto výborné :) děkuji za tento recept :)

    09.01.2016 14:00:50

  • Lemming
    Lemming

    Místo Amareta se také používá kombinace 1cl Sambucco + 2cl Strega liqueur. A kakao by se mělo sypat 30 minut před podáváním.

    27.03.2015 10:52:34

  • C.K
    C.K

    ano takto se pripravuje Tiramisu i v Rime kde ziji..cau...

    21.03.2015 16:43:09

  • míra
    míra

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Jednoduché,rychlé a výborné... super

    07.03.2015 21:06:26

  • andrea
    andrea

    tiramisu som robila podla receptu a nadruhy den sa mi cely rozpadol kdesom urobila chybu

    13.02.2015 13:40:32

    • kia
      kia

      Re: tiramisu

      možná málo vychlazené. Nebo se ti suroviny nemusely spojit, zkus to příště déle míchat, musíš mít krém bez hrudek.

      11.07.2015 15:06:54

  • Alča
    Alča

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Italové žloutky i bílky šlehají nad horkou vodní lázní !!!!

    30.12.2014 18:49:37

  • šárka
    šárka

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Mám dotazek prosím, je tiramisu po ztuhnuti pevné? Chceme jej udělat kamarádce jako dortik a nerada bych abysme ho dloubali nakonec lzickama:-) děkuji za radu...

    11.12.2014 21:58:51

  • sevelina
    sevelina

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Opravdu chuťová pecka

    05.12.2014 23:39:51

  • veronika
    veronika

    Tak jsem vyzkoušela svou oblíbenou pochoutku přesně podle receptu a bohuzel mi to jako prave tiramisu nechutnalo.

    24.09.2014 08:28:50

  • Vasek
    Vasek

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Neni pravda, ze by slehacka v tyramisu byla cesky vymysl. Jde ji pouzit misto naslehanych bilku. Me osobne to pripada lepsi.

    13.09.2014 07:34:01

  • simona
    simona

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    ja som skúsila t iste a to moje tiramisu ma niejaku čudnú chuť neviete v čom robím chybu

    31.07.2014 21:46:10

  • Mira
    Mira

    V životě jsem nepil žádné instatní kafe//fuj tajbl/ pravá turecká zrnková káva s pryvým božkovským rumem - to je ta pravá bašta

    01.05.2014 17:51:42

  • oskar
    oskar

    Instantní káva?

    Instantní káva? No fuj! To by Ital neudělal. Snad espresso...

    30.03.2014 22:00:05

    • Exanima
      Exanima

      Re: Instantní káva?

      Buďme realisté, kolik českých domácností má doma mašinku na espresso :-) Osobně do toho dávám lavazzu z moka konvičky,to je rozumný kompromis cena kvalita...

      31.03.2014 01:37:56

  • Katka
    Katka

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Do krému jsem přidala ještě jednu vyšlehanou šlehačku a vejce navíc. Bylo to výborné, určitě zopakuji :)

    16.02.2014 17:09:10

  • Donny
    Donny

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Myslíte ,že můžu místo 2x balíčku mascarpone použít 1x balík mascarpone :) :) :)

    14.02.2014 12:02:28

  • Radka
    Radka

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Může mi prosím někdo osvětlit, co sou to 2 balíčky mascarpone? Koupila jsem půl kilový kelímek, dále mají i 250 g a ještě mnoho dalších verzí balení... recept s dosti prazvlášním dávkováním...

    12.02.2014 09:32:11

  • adamkova11
    adamkova11

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Moc dobré, vřele doporučuji

    25.01.2014 11:31:31

  • varic
    varic

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Co to je za jednotku "balicek"?

    06.08.2013 15:13:05

    • profesor
      profesor

      Re: Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

      Tak to vím docela přesně ! " Balíček " je nová obsahová míra, která vznikla na konci minulého století v české kotlině a vejde se do ní 2 až 1000 gramů sypké hmoty.

      02.03.2014 09:23:24

    • Exanima
      Exanima

      Re: Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

      250g

      05.03.2014 00:42:12

  • Bosorka
    Bosorka

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Přidala jsem nahoru pro ozdobu lupínky pražených mandliček - přes kakao, před porcováním (zůstanou víc bílé - víc zdobí). Jinak super recept. Děkuji.

    30.07.2013 08:17:59

  • kkkk
    kkkk

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    dělala jsem několikrát a je to výborný,pokaždý je málo :-)

    12.07.2013 17:37:42

  • Jalmila
    Jalmila

    Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Oprava: v Globusu

    20.06.2013 11:01:55

  • Ála
    Ála

    Ahoj všem, pod uvedený recept se podepisuju, akorát "smrdí" málem. Takže ne 2, ale 4 vejce, 2+půl balíčku cukrářských-dlouhých piškotů jakékoli značky, 6 lžic cukru, 2 mascarpone+1 šlehačka-a ta teda bez keců! Žluotky s cukrem ušlehám, vetřu mascarpone, znovu trochu prošlehám, vetřu zvlášť ušlehanou šlehačku a nakonec zvlášť ušlehaný sníh z bílků-v životě se mi tímto postupem žádné hrudky neudělaly. Amareto lze v největší nouzi nahradit rumem (Babicu nesleduju). Je to absolutní mňamka, u mě na nejvyšší příčce. Všem přeju dobrou chuť!

    02.06.2013 01:50:26

    • Hanka
      Hanka

      Re: Tiramisu

      Přesně... vajec je potřeba opravdu víc 4 - 5 a amaretta do kávy víc....:) Jinak, balíček cukrářských piškotů o 200 g nestačí, spotřebovala jsem (na dortovou formu) jeden a půl , takže 30 dkg piškotů určitě!

      23.08.2013 23:08:24

    • klara
      klara

      Re: Tiramisu

      Je to vyborny. Dekuju za tip!

      16.03.2014 15:53:50

    • Pepa
      Pepa

      Re: Tiramisu

      No nevim, uz tak je to kaloricka bomba a jeste k tomu cpat slehacku .... no proste Cesi, do vseho smetanu :-/

      30.03.2014 16:48:49

    • Tomáš
      Tomáš

      Re: Tiramisu

      Mascarpone nabyde dostatečně těmi bílky. Nevím proč tam cpát ještě šlehačku. Tiramisu dělám roky a měl jsem tu "čest" jíst "tiramisu" bez mascarpone pouze ze šlehačky a je to bída, takže ředit mascarpone ještě smetanou nedává absolutně žádný smysl.

      26.04.2014 10:34:44

    • Peter
      Peter

      Re: Tiramisu

      Nechcem ti brat nadeje, ale ta slahacka tam nejde ani keby to prezident talianska dovolil. To, ze tebe to tak chuti (navyse to je hrozne tucne uz len tym, ze tam je mascarpone) mi nevadi, ale original nie je ani s instantnou kavou a ani so slahackou. Ten recept hore sedi, az na tu kavu, taliani varia v moka konvici, ktoru si pripravia doma. :)

      29.07.2014 16:56:45

  • sidon
    sidon

    Tiramisu miluji! Už ho konzumuji někdy od roku 1987 a musím potvrdit, že v Itálii chutná vždy jinak. Nejlepší tiramisu (kromě toho, co dělá má dcera) jsem jedl v Miláně v jedné restauraci poblíž věznice. Na talíři přinesli hromadu něčeho hnědého (s prominutím to vypadalo jako už jednou použité...) a něco tak lahodného jsem v životě nejdl.

    28.04.2013 12:27:32

  • Stella
    Stella

    V Italii co kraj to jiny...druh tiramisu, ale zaklad je stejny. Rozhodne se dela prava silna italska kava, nikdy ne instatnti. Original a puvodni recept dle pana Maffioli je bez alkoholu (kvuli detem) s pan di spagna (piskotove testo) misto cukrarskych piskotu a delaval se do kulate formy. Babicka meho manzela ktere je 87 let to jeste pamatuje a taky ho tak delava :) Nekde se pridava ovoce, popr. hobliny cokolady, ale to uz je regionalni. V puvodnim receptu je 6 vajec, vzdy se davali pouze naprosto cerstva vejce. Ja pouzivam take 6 vajec, kavu lehce sladim...jinak klasika. Musim rict, ze za tech 25 let co v Italii ziju jsem uz ochutnala opravdu hodne tohohle skveleho dezertu a ani v rodne zemi tiramisu Vam ne vsude chutna :) Ale vetsinou je uzasne dobry, kremovy, lehky, kaloricky...ale LA VITA E´ BELLA tak proc si nedat ;)

    21.04.2013 21:59:16

  • Saša
    Saša

    Já tam místo mascarpone dávám bůček a piškoty máčím ve fernetu, Bílé maso a bylinky jsou zdravé.

    21.04.2013 15:35:09

  • jirkaplacek
    jirkaplacek

    Dal jsem si tiramisu v Římě vícekrát,

    ale toto (u nás zbožňované) jídlo ZCELA VYBOČUJE z jednoduché a velmi stravitelné italské kuchyně.
    Když tady ten boom s tiramisu nastal, dal jsem ti toto jídlo v Římě třikrát
    v průběhu týdne, v různých restauracích v centru.
    1/Pochopitelně, že bylo vždy jiné, což Italům vůbec nevyčítám.
    2/JE TO KALORICKÁ BOMBA. Mascarpone má 48 % (čtyřicetosm procent) tuku!
    3/K tomu si dáte SYROVÉ vejce... Bože můj. Máte zaděláno na průšvih a k tomu jste objem kalorií dále povýšily-i. K tomu kalorický piškot.
    4/Zcela zcestné je MÁČENÍ do kávového vývaru. Má se to jen pokapat.
    5/ERGO KLADÍVKO: Dělejte si takovéto jídlo PO SVÉM,
    6/Snažte se, aby to bylo dobré a hlavně ne tak tučné.
    7/Mně se v tom Římě napotřetí udělalo špatně.

    21.04.2013 13:35:08

  • mici
    mici

    no nevím nevím, když po italsku, pak žloutky samostatně vyšlehat v horké vodní lázni s cukrem a dezertním vínem marsala, stejnou službu udělá dobré portské. pak už nemusíte tolik řešit salmonelu, ale stejně doporučuju vybrat ta nejčerstvější a kvalitní vejce. správné tiramisú se dělá na domácím piškotu, "španělském chlebíčku" pan di spagna. ten je mnohem lepší než kupované cukrářské piškoty, ale bude to pro vás změna, protože ten pravý je hodně vaječný.
    můj italský PAN DI SPAGNA: 8 žloutků a 20 dkg pískového cukru 20 minut ručně šleháme (el. šlehač se připouští ;-) na trojnásobek objemu. pak v jiné nádobě ušleháme z bílků tuhý sníh (nesmí obsahovat tuk, čili zbytky žloutku), opatrně promícháme s 20 dkg hladké mouky a v máslem vymazané formě pečeme v mírné troubě cca 30 minut, piškot musí být pevný

    na krém by měly být všechny ingredience pokojové teploty. sníh z bílků tam patří, potvrzuji

    21.04.2013 09:32:35

  • vancurovam
    vancurovam

    JE TO VÝÝÝBORNÝ,NEDÁM NA NĚJ.DOPUSTIT.LEPŠÍ JSEM NEJEDLA.VŽDY MÁ ÚSPĚCH.A JAK TADY NĚKDO PSAL-JEN STŘÍDÁM NÁDOBY A JE NEJHORŠÍ VYDRŽET DO DRUHÝHO DNE.

    21.04.2013 08:14:20

  • Hanka
    Hanka

    Pravidelně

    My děláme tiramisu dle tradičního pravého receptu téměř pravidelně, tak 2x za měsíc si o víkendu dopřejeme. Ničím to nenahrazujeme a používáme ingredience, které tam patří! To je základ! Je asi trochu blbost to nahrazovat něčím jiným, protože pak už je to jiný recept! Je to výborné a všem to chutná. Jediné co měníme jsou nádoby, buď to děláme do skleniček zvlášť, nebo do dortové formy atak dále. Super rychlý jednoduchý dezert! Má je jednu chybu, že je dobré čekat a nechat to pár hodin v lednici, což je největší utrpení :))

    21.04.2013 08:04:05

  • vancurovam
    vancurovam

    Ted jsem to dodělala,jento rachlý a snadný.Do takového nižšího pekáčku jsem spotřebovala troje cukrářský piškoty a maskrpone dala jen jedno.Uvidíme zítra:)ale krém chutnal výborně.

    07.01.2013 13:16:38

  • EB
    EB

    1x v živote som ho robila a podaril sa. Mozem len a len doporucit!

    28.10.2012 22:36:10

  • Simona
    Simona

    Italské mascarpone

    Vyzkoušet...

    13.09.2012 08:53:33

  • Peťula
    Peťula

    Zdravím :)
    Toto tiramisu jsem 2x zkoušela a je výborné ... Teda poprvé jsem si nepřečetla pořádně postup a nechtěně jsem to vyšlehala, tudíž se to srazilo .... :(

    Jinak doporučuji recept od Emanuela Ridi na jeho tiramisu !!! Mňam

    08.09.2012 19:13:57

  • Eliška Navrátilová
    Eliška Navrátilová

    Upravte recept na tiramisu bez vajíček. A piškot chci italské - cukrářské.

    18.08.2012 14:10:20

  • začátečnice
    začátečnice

    Zkoušela jsem připravit tiramisu a moc se mi nepovedlo :(
    Použila jsem 5 vajec a moučkový cukr, jinak jsem postupovala přesně podle receptu. V krému se mi udělaly hrozné hrudky..Asi jsem špatně promíchala ty žloutky s cukrem a s tim mascarpone. Nevíte někdo co jsem mohla udělat špatně? Díky moc

    16.08.2012 11:32:59

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Ahoj, určitě je základ to správně zamíchat. Já dávám nejdřív cukr do žloutků a třu, dokud není úplně bez hrudek, klidně 5 - 10 minut? Pak přidávám Mascarpone a zase je důležité se zbavit hrudek, možná je dobré si Mascarpone už chvíli předtím vyndat z ledničky. Pak až mám hmotu úplně bez hrudek, přidávám sníh. To správné míchání je jediná věc, která na tiramisu zabere nějaký čas, tak je dobré mu třeba i tu čtvrthodinku dát:) Nevzdávej to, příště už bude super!

      16.08.2012 13:06:55

  • abc
    abc

    Já jsem piškoty savoiardi koupila v Albertu asi za 28 kč. :)

    16.08.2012 11:28:37

  • Martina
    Martina

    Vcera jsem zkusila tento recept na Tiramisu a musim rict, ze neni dobry.Priste dam pouze 1 baleni mascarpone,mnohem vice cukru a kavy jenom 1 lzicku, ne 2 lzice.A i tu osladim.Tech vajec bylo take malo,krem byl moc husty.No a ty syrova vejce v dnesni dobe,nevim.Asi radsi tu slehacku.Snad to ten liker trochu dezinfikoval.

    26.04.2012 22:21:54

  • lukas
    lukas

    Bílek vyslehanej do sněhu... do tiramisu...? Blbost!!! A zkuste si raději udělat pískot domácí. A kakao nahraďte kvalitní cokoladou. Rozturbyt a sypat přes síto. A kdo se boji vajec, tedy salmonelózy může použít pasterovane žloutky.

    07.02.2012 02:17:37

    • dvorak153
      dvorak153

      obměna tiramisu

      Lukas, nevím co je domácí pískot, předpokládám, že piškot. Víc vajec, znamená pouze žloutky bez bílků - to pak už ale nebude tiramisu - ani sníh z bílků, které stejně nepoužívám, ani šlehačka, to v tom krému bude jen mascarpone?

      07.02.2012 14:17:52

    • ivapetec
      ivapetec

      tiramisú "pravé"

      Jak můžete říct, že sníh z bílků je blbost - asi jste nejedl pravé tiramisú v Itálii, ale jen náhražky! Podíval jste se například jak dělá tento dezert mistr Emanuele Ridi? Svůj dezert si dělejte samozřejmě podle své chuti, ale když je tento recept nazván "pravé tiramisu", sníh z bílků tam prostě patří!!

      29.07.2012 08:41:19

    • Petr Hron
      Petr Hron

      Když místo mascarpone dáte buřta, místo cukru cibuli a místo zbytku ocet tak se taky najíte.
      Když už chcete dělat Italský desert, tak ho nezkoušejte prznit a udělejte ho tak jak se má dělat.

      21.04.2013 02:09:22

  • dvorak153
    dvorak153

    obměna tiramisu

    Už jsem dělala 2x toto tiramisu, ale místo našlehaných bílků, které nikomu nechutnají jsem našlehala šlehačku, super mňamka.......

    26.01.2012 16:15:19

    • lukas
      lukas

      Re: obměna tiramisu

      Nepoužívejte slehacku... Krém pak ztrácí na své chuti. Použijte raději více vajec než je uvedeno v receptu. Take vyměňte kakao za kvalitní čokoládu. A prosipavejte každou vrstvu. Též nekupujte cukrarske piskoty, ale udělejte si piškot domácí. Hlavně ne sníh z bílku je to hrozná Blbost!!! Ten rozdíl stojí za tu práci navíc.

      07.02.2012 02:31:25

  • Dor-ka
    Dor-ka

    Dnes jsem vyzkoušela tiramisu a byla výborná i když jsem použila obyčejné kulaté piškoty (u nás v obchůdku neměli žádné cukrářské natož nějakou značku).Třeba se do budoucna poohlédnout jinde určitě budu dělat znovu.

    26.11.2011 15:17:34

  • z italie
    z italie

    prave italske tiramisu

    - recept je presny, opravdu se pouzivaji syrova vejce a v Italii na to hospodynky kupuji kontrolovana, pokud mozno bio vejce
    - da se usetrit mnoho kalorii a neuskodi to na chuti kdyz 1 balicek mascarpone (je velice tucny) zamenite s 1 balickem syru RICOTTA (italsky tvaroh - neni nakysly)
    - na oslavy me male dcerky nepouzivam silnou kavu ale ceske Caro (bez kofeinu)

    01.10.2011 22:15:52

  • katkamook
    katkamook

    konecně opravdu reálný recept

    dělám Tiramisu přesně takto a ze samých surovin a lidi se můžou umlátit, jak je to dobré.....

    22.02.2011 23:01:25

  • bublina
    bublina

    piškoty savoiardi seženete v ternu,je tam 20 kusu ,stoji kolem 35 až40 kč.

    20.12.2010 17:20:17

  • Exanima
    Exanima

    Re: Klaun10

    ...Používají se piškoty Savoiardi,ale ty za 1) V Čr téměř neseženete a za 2) Je to totéž,jediný rozdíl je v tom,že Savoiardi jsou tvrdší,chuť to nezmění,takže se nejedná o nějaký Babicovský fígl :-) Mimochodem,na fotkách je tiramisu z piškotů Savoiardi,poslední co mi zůstaly z dovolené :-)
    ...a co se vajec týče,tak pokud budou vejce z Českého velkochovu,který je pod veterinárním dohledem (což jsou podle zákona všechny) tak spíš najdete salmonelu doma v ledničce než ve vejci odtamtud :-)
    Pokud používáte "domácí" vejce,tak tam bych se docela bál,ty zvěrolékaře neznají...

    30.11.2010 19:39:17

    • lottie
      lottie

      Re: Re: Klaun10

      No, zvěrolékaře asi tolik nepotřebují, mívají pořádnou stravu a některé i výběh. Mimochodem mascarpone bylo bezva.

      06.02.2012 21:23:09

  • klaun10
    klaun10

    Pravé italské Tiramisu z Mascarpone

    A v pravém italském Tiramisu z Mascarpone jsou cukrářské piškoty? To je mě novina. Jinak by to mohlo být jedle až na ta syrová vejce. Kdo zaručí že neobsahují Salmoneu. Ono skoro celé plato vajec bude suprové, ale jedno jako napotvoru bude tu potvůrku Salmoneu mít v sobě, a to je potom šupec.
    Nebo se nic nejedná?

    30.11.2010 16:22:42

    • Kamka
      Kamka

      Re: Pravé italské Tiramisu z Mascarpone

      Emanuelo Ridi radí ponořit vejce do osolené vody, které neklesne na dno, nepoužít.

      18.02.2011 10:11:24

    • Tomik
      Tomik

      Re: Pravé italské Tiramisu z Mascarpone

      Každé vejce na skořápce obsahuje salmonelu, záleží jestli jim necháte vhodné podmínky pro rozmnožení. Salmonela je běžnou součástí mikroflory u slepic.

      16.01.2012 21:12:10

Nalezeno receptů: 96

Přidat příspěvek k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.