reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé italské tiramisu z mascarpone

Toto je recept na pravé italské tiramisu bez českých vylepšení.


  • 4,4

    622×

    4,4 622
  • 30 min

  • 42×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!),
dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl.
Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta.

Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.

Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Celkový počet komentářů: 96
    • vancurovam
      vancurovam

      Ted jsem to dodělala,jento rachlý a snadný.Do takového nižšího pekáčku jsem spotřebovala troje cukrářský piškoty a maskrpone dala jen jedno.Uvidíme zítra:)ale krém chutnal výborně.

      07.01.2013 13:16:38

    • EB
      EB

      1x v živote som ho robila a podaril sa. Mozem len a len doporucit!

      28.10.2012 22:36:10

    • Simona
      Simona

      Italské mascarpone

      Vyzkoušet...

      13.09.2012 08:53:33


    • Peťula
      Peťula

      Zdravím :)
      Toto tiramisu jsem 2x zkoušela a je výborné ... Teda poprvé jsem si nepřečetla pořádně postup a nechtěně jsem to vyšlehala, tudíž se to srazilo .... :(

      Jinak doporučuji recept od Emanuela Ridi na jeho tiramisu !!! Mňam

      08.09.2012 19:13:57

    • Eliška Navrátilová
      Eliška Navrátilová

      Upravte recept na tiramisu bez vajíček. A piškot chci italské - cukrářské.

      18.08.2012 14:10:20

    • lukas
      lukas

      Bílek vyslehanej do sněhu... do tiramisu...? Blbost!!! A zkuste si raději udělat pískot domácí. A kakao nahraďte kvalitní cokoladou. Rozturbyt a sypat přes síto. A kdo se boji vajec, tedy salmonelózy může použít pasterovane žloutky.

      07.02.2012 02:17:37

      • dvorak153
        dvorak153

        obměna tiramisu

        Lukas, nevím co je domácí pískot, předpokládám, že piškot. Víc vajec, znamená pouze žloutky bez bílků - to pak už ale nebude tiramisu - ani sníh z bílků, které stejně nepoužívám, ani šlehačka, to v tom krému bude jen mascarpone?

        07.02.2012 14:17:52

      • ivapetec
        ivapetec

        tiramisú "pravé"

        Jak můžete říct, že sníh z bílků je blbost - asi jste nejedl pravé tiramisú v Itálii, ale jen náhražky! Podíval jste se například jak dělá tento dezert mistr Emanuele Ridi? Svůj dezert si dělejte samozřejmě podle své chuti, ale když je tento recept nazván "pravé tiramisu", sníh z bílků tam prostě patří!!

        29.07.2012 08:41:19

      • Petr Hron
        Petr Hron

        Když místo mascarpone dáte buřta, místo cukru cibuli a místo zbytku ocet tak se taky najíte.
        Když už chcete dělat Italský desert, tak ho nezkoušejte prznit a udělejte ho tak jak se má dělat.

        21.04.2013 02:09:22


    Nalezeno receptů: 96

    Přidat příspěvek k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.