reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pravé italské tiramisu z mascarpone

Toto je recept na pravé italské tiramisu bez českých vylepšení.


  • 4,4

    637×

    4,4 637
  • 30 min

  • 42×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

24. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

24. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 696 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

23. 9. 2020

Postup přípravy

Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!),
dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl.
Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta.

Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.

Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Celkový počet komentářů: 100
    • jirkaplacek
      jirkaplacek

      Dal jsem si tiramisu v Římě vícekrát,

      ale toto (u nás zbožňované) jídlo ZCELA VYBOČUJE z jednoduché a velmi stravitelné italské kuchyně.
      Když tady ten boom s tiramisu nastal, dal jsem ti toto jídlo v Římě třikrát
      v průběhu týdne, v různých restauracích v centru.
      1/Pochopitelně, že bylo vždy jiné, což Italům vůbec nevyčítám.
      2/JE TO KALORICKÁ BOMBA. Mascarpone má 48 % (čtyřicetosm procent) tuku!
      3/K tomu si dáte SYROVÉ vejce... Bože můj. Máte zaděláno na průšvih a k tomu jste objem kalorií dále povýšily-i. K tomu kalorický piškot.
      4/Zcela zcestné je MÁČENÍ do kávového vývaru. Má se to jen pokapat.
      5/ERGO KLADÍVKO: Dělejte si takovéto jídlo PO SVÉM,
      6/Snažte se, aby to bylo dobré a hlavně ne tak tučné.
      7/Mně se v tom Římě napotřetí udělalo špatně.

      21.04.2013 13:35:08

    • mici
      mici

      no nevím nevím, když po italsku, pak žloutky samostatně vyšlehat v horké vodní lázni s cukrem a dezertním vínem marsala, stejnou službu udělá dobré portské. pak už nemusíte tolik řešit salmonelu, ale stejně doporučuju vybrat ta nejčerstvější a kvalitní vejce. správné tiramisú se dělá na domácím piškotu, "španělském chlebíčku" pan di spagna. ten je mnohem lepší než kupované cukrářské piškoty, ale bude to pro vás změna, protože ten pravý je hodně vaječný.
      můj italský PAN DI SPAGNA: 8 žloutků a 20 dkg pískového cukru 20 minut ručně šleháme (el. šlehač se připouští ;-) na trojnásobek objemu. pak v jiné nádobě ušleháme z bílků tuhý sníh (nesmí obsahovat tuk, čili zbytky žloutku), opatrně promícháme s 20 dkg hladké mouky a v máslem vymazané formě pečeme v mírné troubě cca 30 minut, piškot musí být pevný

      na krém by měly být všechny ingredience pokojové teploty. sníh z bílků tam patří, potvrzuji

      21.04.2013 09:32:35

    • vancurovam
      vancurovam

      JE TO VÝÝÝBORNÝ,NEDÁM NA NĚJ.DOPUSTIT.LEPŠÍ JSEM NEJEDLA.VŽDY MÁ ÚSPĚCH.A JAK TADY NĚKDO PSAL-JEN STŘÍDÁM NÁDOBY A JE NEJHORŠÍ VYDRŽET DO DRUHÝHO DNE.

      21.04.2013 08:14:20


    • Hanka
      Hanka

      Pravidelně

      My děláme tiramisu dle tradičního pravého receptu téměř pravidelně, tak 2x za měsíc si o víkendu dopřejeme. Ničím to nenahrazujeme a používáme ingredience, které tam patří! To je základ! Je asi trochu blbost to nahrazovat něčím jiným, protože pak už je to jiný recept! Je to výborné a všem to chutná. Jediné co měníme jsou nádoby, buď to děláme do skleniček zvlášť, nebo do dortové formy atak dále. Super rychlý jednoduchý dezert! Má je jednu chybu, že je dobré čekat a nechat to pár hodin v lednici, což je největší utrpení :))

      21.04.2013 08:04:05

    • vancurovam
      vancurovam

      Ted jsem to dodělala,jento rachlý a snadný.Do takového nižšího pekáčku jsem spotřebovala troje cukrářský piškoty a maskrpone dala jen jedno.Uvidíme zítra:)ale krém chutnal výborně.

      07.01.2013 13:16:38

    • EB
      EB

      1x v živote som ho robila a podaril sa. Mozem len a len doporucit!

      28.10.2012 22:36:10

    • lukas
      lukas

      Bílek vyslehanej do sněhu... do tiramisu...? Blbost!!! A zkuste si raději udělat pískot domácí. A kakao nahraďte kvalitní cokoladou. Rozturbyt a sypat přes síto. A kdo se boji vajec, tedy salmonelózy může použít pasterovane žloutky.

      07.02.2012 02:17:37

      • dvorak153
        dvorak153

        obměna tiramisu

        Lukas, nevím co je domácí pískot, předpokládám, že piškot. Víc vajec, znamená pouze žloutky bez bílků - to pak už ale nebude tiramisu - ani sníh z bílků, které stejně nepoužívám, ani šlehačka, to v tom krému bude jen mascarpone?

        07.02.2012 14:17:52

      • ivapetec
        ivapetec

        tiramisú "pravé"

        Jak můžete říct, že sníh z bílků je blbost - asi jste nejedl pravé tiramisú v Itálii, ale jen náhražky! Podíval jste se například jak dělá tento dezert mistr Emanuele Ridi? Svůj dezert si dělejte samozřejmě podle své chuti, ale když je tento recept nazván "pravé tiramisu", sníh z bílků tam prostě patří!!

        29.07.2012 08:41:19

      • Petr Hron
        Petr Hron

        Když místo mascarpone dáte buřta, místo cukru cibuli a místo zbytku ocet tak se taky najíte.
        Když už chcete dělat Italský desert, tak ho nezkoušejte prznit a udělejte ho tak jak se má dělat.

        21.04.2013 02:09:22


    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.