reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé italské tiramisu z mascarpone

Toto je recept na pravé italské tiramisu bez českých vylepšení.


  • 4,4

    625×

    4,4 625
  • 30 min

  • 42×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Snadný a rychlý dezert: Brownie mug cake krok za krokem

14. 1. 2020

Postup přípravy

Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!),
dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl.
Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta.

Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.

Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Celkový počet komentářů: 96
    • kkkk
      kkkk

      Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

      dělala jsem několikrát a je to výborný,pokaždý je málo :-)

      12.07.2013 17:37:42

    • Jalmila
      Jalmila

      Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

      Oprava: v Globusu

      20.06.2013 11:01:55

    • sidon
      sidon

      Tiramisu miluji! Už ho konzumuji někdy od roku 1987 a musím potvrdit, že v Itálii chutná vždy jinak. Nejlepší tiramisu (kromě toho, co dělá má dcera) jsem jedl v Miláně v jedné restauraci poblíž věznice. Na talíři přinesli hromadu něčeho hnědého (s prominutím to vypadalo jako už jednou použité...) a něco tak lahodného jsem v životě nejdl.

      28.04.2013 12:27:32


    • Stella
      Stella

      V Italii co kraj to jiny...druh tiramisu, ale zaklad je stejny. Rozhodne se dela prava silna italska kava, nikdy ne instatnti. Original a puvodni recept dle pana Maffioli je bez alkoholu (kvuli detem) s pan di spagna (piskotove testo) misto cukrarskych piskotu a delaval se do kulate formy. Babicka meho manzela ktere je 87 let to jeste pamatuje a taky ho tak delava :) Nekde se pridava ovoce, popr. hobliny cokolady, ale to uz je regionalni. V puvodnim receptu je 6 vajec, vzdy se davali pouze naprosto cerstva vejce. Ja pouzivam take 6 vajec, kavu lehce sladim...jinak klasika. Musim rict, ze za tech 25 let co v Italii ziju jsem uz ochutnala opravdu hodne tohohle skveleho dezertu a ani v rodne zemi tiramisu Vam ne vsude chutna :) Ale vetsinou je uzasne dobry, kremovy, lehky, kaloricky...ale LA VITA E´ BELLA tak proc si nedat ;)

      21.04.2013 21:59:16

    • jirkaplacek
      jirkaplacek

      Dal jsem si tiramisu v Římě vícekrát,

      ale toto (u nás zbožňované) jídlo ZCELA VYBOČUJE z jednoduché a velmi stravitelné italské kuchyně.
      Když tady ten boom s tiramisu nastal, dal jsem ti toto jídlo v Římě třikrát
      v průběhu týdne, v různých restauracích v centru.
      1/Pochopitelně, že bylo vždy jiné, což Italům vůbec nevyčítám.
      2/JE TO KALORICKÁ BOMBA. Mascarpone má 48 % (čtyřicetosm procent) tuku!
      3/K tomu si dáte SYROVÉ vejce... Bože můj. Máte zaděláno na průšvih a k tomu jste objem kalorií dále povýšily-i. K tomu kalorický piškot.
      4/Zcela zcestné je MÁČENÍ do kávového vývaru. Má se to jen pokapat.
      5/ERGO KLADÍVKO: Dělejte si takovéto jídlo PO SVÉM,
      6/Snažte se, aby to bylo dobré a hlavně ne tak tučné.
      7/Mně se v tom Římě napotřetí udělalo špatně.

      21.04.2013 13:35:08

    • mici
      mici

      no nevím nevím, když po italsku, pak žloutky samostatně vyšlehat v horké vodní lázni s cukrem a dezertním vínem marsala, stejnou službu udělá dobré portské. pak už nemusíte tolik řešit salmonelu, ale stejně doporučuju vybrat ta nejčerstvější a kvalitní vejce. správné tiramisú se dělá na domácím piškotu, "španělském chlebíčku" pan di spagna. ten je mnohem lepší než kupované cukrářské piškoty, ale bude to pro vás změna, protože ten pravý je hodně vaječný.
      můj italský PAN DI SPAGNA: 8 žloutků a 20 dkg pískového cukru 20 minut ručně šleháme (el. šlehač se připouští ;-) na trojnásobek objemu. pak v jiné nádobě ušleháme z bílků tuhý sníh (nesmí obsahovat tuk, čili zbytky žloutku), opatrně promícháme s 20 dkg hladké mouky a v máslem vymazané formě pečeme v mírné troubě cca 30 minut, piškot musí být pevný

      na krém by měly být všechny ingredience pokojové teploty. sníh z bílků tam patří, potvrzuji

      21.04.2013 09:32:35

    • vancurovam
      vancurovam

      JE TO VÝÝÝBORNÝ,NEDÁM NA NĚJ.DOPUSTIT.LEPŠÍ JSEM NEJEDLA.VŽDY MÁ ÚSPĚCH.A JAK TADY NĚKDO PSAL-JEN STŘÍDÁM NÁDOBY A JE NEJHORŠÍ VYDRŽET DO DRUHÝHO DNE.

      21.04.2013 08:14:20

    • Hanka
      Hanka

      Pravidelně

      My děláme tiramisu dle tradičního pravého receptu téměř pravidelně, tak 2x za měsíc si o víkendu dopřejeme. Ničím to nenahrazujeme a používáme ingredience, které tam patří! To je základ! Je asi trochu blbost to nahrazovat něčím jiným, protože pak už je to jiný recept! Je to výborné a všem to chutná. Jediné co měníme jsou nádoby, buď to děláme do skleniček zvlášť, nebo do dortové formy atak dále. Super rychlý jednoduchý dezert! Má je jednu chybu, že je dobré čekat a nechat to pár hodin v lednici, což je největší utrpení :))

      21.04.2013 08:04:05

    • bublina
      bublina

      piškoty savoiardi seženete v ternu,je tam 20 kusu ,stoji kolem 35 až40 kč.

      20.12.2010 17:20:17


    Nalezeno receptů: 96

    Přidat příspěvek k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.