reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pravé italské tiramisu z mascarpone

Toto je recept na pravé italské tiramisu bez českých vylepšení.


  • 4,4

    637×

    4,4 637
  • 30 min

  • 42×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Postup přípravy

Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!),
dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl.
Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta.

Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.

Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Celkový počet komentářů: 100
    • Vasek
      Vasek

      Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

      Neni pravda, ze by slehacka v tyramisu byla cesky vymysl. Jde ji pouzit misto naslehanych bilku. Me osobne to pripada lepsi.

      13.09.2014 07:34:01

    • simona
      simona

      Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

      ja som skúsila t iste a to moje tiramisu ma niejaku čudnú chuť neviete v čom robím chybu

      31.07.2014 21:46:10

    • oskar
      oskar

      Instantní káva?

      Instantní káva? No fuj! To by Ital neudělal. Snad espresso...

      30.03.2014 22:00:05


      • Exanima
        Exanima

        Re: Instantní káva?

        Buďme realisté, kolik českých domácností má doma mašinku na espresso :-) Osobně do toho dávám lavazzu z moka konvičky,to je rozumný kompromis cena kvalita...

        31.03.2014 01:37:56

    • Ála
      Ála

      Ahoj všem, pod uvedený recept se podepisuju, akorát "smrdí" málem. Takže ne 2, ale 4 vejce, 2+půl balíčku cukrářských-dlouhých piškotů jakékoli značky, 6 lžic cukru, 2 mascarpone+1 šlehačka-a ta teda bez keců! Žluotky s cukrem ušlehám, vetřu mascarpone, znovu trochu prošlehám, vetřu zvlášť ušlehanou šlehačku a nakonec zvlášť ušlehaný sníh z bílků-v životě se mi tímto postupem žádné hrudky neudělaly. Amareto lze v největší nouzi nahradit rumem (Babicu nesleduju). Je to absolutní mňamka, u mě na nejvyšší příčce. Všem přeju dobrou chuť!

      02.06.2013 01:50:26

      • Hanka
        Hanka

        Re: Tiramisu

        Přesně... vajec je potřeba opravdu víc 4 - 5 a amaretta do kávy víc....:) Jinak, balíček cukrářských piškotů o 200 g nestačí, spotřebovala jsem (na dortovou formu) jeden a půl , takže 30 dkg piškotů určitě!

        23.08.2013 23:08:24

      • klara
        klara

        Re: Tiramisu

        Je to vyborny. Dekuju za tip!

        16.03.2014 15:53:50

      • Pepa
        Pepa

        Re: Tiramisu

        No nevim, uz tak je to kaloricka bomba a jeste k tomu cpat slehacku .... no proste Cesi, do vseho smetanu :-/

        30.03.2014 16:48:49

      • Tomáš
        Tomáš

        Re: Tiramisu

        Mascarpone nabyde dostatečně těmi bílky. Nevím proč tam cpát ještě šlehačku. Tiramisu dělám roky a měl jsem tu "čest" jíst "tiramisu" bez mascarpone pouze ze šlehačky a je to bída, takže ředit mascarpone ještě smetanou nedává absolutně žádný smysl.

        26.04.2014 10:34:44

      • Peter
        Peter

        Re: Tiramisu

        Nechcem ti brat nadeje, ale ta slahacka tam nejde ani keby to prezident talianska dovolil. To, ze tebe to tak chuti (navyse to je hrozne tucne uz len tym, ze tam je mascarpone) mi nevadi, ale original nie je ani s instantnou kavou a ani so slahackou. Ten recept hore sedi, az na tu kavu, taliani varia v moka konvici, ktoru si pripravia doma. :)

        29.07.2014 16:56:45


    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.