Pravé italské těsto na pizzu

30 min | hlavní chod | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 31973x
Recept na pravé těsto na pizzu přímo z Itálie.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků, zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí placku a obložíme čímkoliv na smetanový či rajčatový základ. Na kečup a jiné náhražky můžeme zapomenout. Okraje pizzy před pečením pomažeme olivovým olejem.

Pizza potřebuje co nejvyšší teplotu. Troubu předehřejte na maximum a pečeme do zahnědnutí okrajů.

Poznámka autora: Trouba na 230 °C je málo (normální i horkovzdušná), pizza je uprostřed nedopečená. Pro pečení pravého italského těsta na pizzu se osvědčil turbo gril na střední nastavení.

Rizek autor receptu:

Pravé italské těsto na pizzu

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Pravé italské těsto na pizzu - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2703 kJ / 645,8 kCal (na 1 porci)
4,5
skvělý recept
27 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé italské těsto na pizzu

Celkový počet komentářů: 8
  • Sandra
    tohle je prave italske testo Sandra 20.08.2013 12:24:56

    Testo na pizzu od svagrove (ze Sicilie)
    1 kg mouky co je na pizzu pecivo
    1 kus drozdi
    1 lzicka cukru
    1 lzice olivového oleje (lepsi je ale 2-3 lzice)
    sul podle chuti
    vlazna voda (cca 2 sklenky)- voda se pridava dokud se testo nelepi na ruce a mame je ciste
    Nasypeme mouku na stul udelame dulek a pridame olej drozdi cukr a nechame vzejit kvasek.pak vse smichat a po troskach pridavat vlaznou az teplou vodu jak uz jsem psala dokud se testo nelepi a ruce jsou ciste od testa. a pak celou smes poradne prohněteme rukama a i párkrát bouchneme o stul ( snad mi rozumi jak to myslime hehe :-D) když to nebude dobře testo nebude dobre. veme uterku tady to delaji do prostěradla..posypou vnitrek moukou a daji dovnitř testa a zabali a daji do tmy a sucha kynout..cim dele tim lepe nejlepe aspoň tu hodinu..dve.. a pak uz testo použijete na pizzu dobrou chut testo je opravdu vyborne...kdo by co nechapal staci napsat. a nezapomente tady se necha testo kynout i 12 hodin..a to je teprve dobrota

  • mskvr
    akorát :) mskvr 07.04.2013 21:28:23

    Právě jsme dojedli pizzu. Poměry surovin, jsou přesné, není potřeba nic přidávat.
    Těsto jde vyhnětat snadno, dobře se s ním pracuje, nelepí se. Opravdu senzace.
    Trouba byla tipuji, na 270°C, pizzu jsem pekl uprostřed, na H+D, cca 18 min. Po upečení, bylo těsto "nakřup", i pod surovinami. Nicméně dobré :)
    Dělal jsem poloviční várku, z 0,5 kg mouky a vyšlo mi s přehledem, na dva klasické nízké plechy...

  • Těsto uplně na p... strašně se trhá!!!!!!!!!

  • Je moc dobré. Hodně pruží, potřebovala bych mít ten grif kuchařů na točení těstem. Chce to trochu trpělivost, první pizza byla "buchta", poslední už suprová, tenounká.

  • robert37 24.05.2012 00:37:21

    Ano takhle se dělá pizza v Itálii, jen s tím droždím bych byl opatrnější. Má to pak kvasnicovou příchuť. půl kostky na kilo mouky stačía těsto nedávat do lednice ale tzv na sedmý schod, kde je teplota 8-9°C

  • Matěj 11.03.2012 14:34:39

    Ted jsem si pizzu udělal podle receptu a perfektní palec hore :))

  • poleju těsto smetanou, čím víc tučnou tím líp. že to teče, nevadí, tak to má být:-)

  • chtěla byh se zeptat jak děláte smetanový základ na pizzu?

Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Pravé italské těsto na pizzu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept