reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé italské těsto na pizzu

Recept na pravé těsto na pizzu přímo z Itálie.


  • 4,7

    37×

    4,6 37
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2703 kJ / 645,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků, zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí placku a obložíme čímkoliv na smetanový či rajčatový základ. Na kečup a jiné náhražky můžeme zapomenout. Okraje pizzy před pečením pomažeme olivovým olejem.

Pizza potřebuje co nejvyšší teplotu. Troubu předehřejte na maximum a pečeme do zahnědnutí okrajů.

Poznámka autora: Trouba na 230 °C je málo (normální i horkovzdušná), pizza je uprostřed nedopečená. Pro pečení pravého italského těsta na pizzu se osvědčil turbo gril na střední nastavení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé italské těsto na pizzu

    Celkový počet komentářů: 8
    • Sandra
      Sandra

      tohle je prave italske testo

      Testo na pizzu od svagrove (ze Sicilie)
      1 kg mouky co je na pizzu pecivo
      1 kus drozdi
      1 lzicka cukru
      1 lzice olivového oleje (lepsi je ale 2-3 lzice)
      sul podle chuti
      vlazna voda (cca 2 sklenky)- voda se pridava dokud se testo nelepi na ruce a mame je ciste
      Nasypeme mouku na stul udelame dulek a pridame olej drozdi cukr a nechame vzejit kvasek.pak vse smichat a po troskach pridavat vlaznou az teplou vodu jak uz jsem psala dokud se testo nelepi a ruce jsou ciste od testa. a pak celou smes poradne prohněteme rukama a i párkrát bouchneme o stul ( snad mi rozumi jak to myslime hehe :-D) když to nebude dobře testo nebude dobre. veme uterku tady to delaji do prostěradla..posypou vnitrek moukou a daji dovnitř testa a zabali a daji do tmy a sucha kynout..cim dele tim lepe nejlepe aspoň tu hodinu..dve.. a pak uz testo použijete na pizzu dobrou chut testo je opravdu vyborne...kdo by co nechapal staci napsat. a nezapomente tady se necha testo kynout i 12 hodin..a to je teprve dobrota

      20.08.2013 12:24:56

    • mskvr
      mskvr

      Právě jsme dojedli pizzu. Poměry surovin, jsou přesné, není potřeba nic přidávat.
      Těsto jde vyhnětat snadno, dobře se s ním pracuje, nelepí se. Opravdu senzace.
      Trouba byla tipuji, na 270°C, pizzu jsem pekl uprostřed, na H+D, cca 18 min. Po upečení, bylo těsto "nakřup", i pod surovinami. Nicméně dobré :)
      Dělal jsem poloviční várku, z 0,5 kg mouky a vyšlo mi s přehledem, na dva klasické nízké plechy...

      07.04.2013 21:28:23

    • wgfs
      wgfs

      Těsto uplně na p... strašně se trhá!!!!!!!!!

      26.02.2013 20:59:20


    • alvapp
      alvapp

      Je moc dobré. Hodně pruží, potřebovala bych mít ten grif kuchařů na točení těstem. Chce to trochu trpělivost, první pizza byla "buchta", poslední už suprová, tenounká.

      04.09.2012 11:04:32

    • robert37
      robert37

      Ano takhle se dělá pizza v Itálii, jen s tím droždím bych byl opatrnější. Má to pak kvasnicovou příchuť. půl kostky na kilo mouky stačía těsto nedávat do lednice ale tzv na sedmý schod, kde je teplota 8-9°C

      24.05.2012 00:37:21

    • Matěj
      Matěj

      Ted jsem si pizzu udělal podle receptu a perfektní palec hore :))

      11.03.2012 14:34:39

    • Rizek
      Rizek

      poleju těsto smetanou, čím víc tučnou tím líp. že to teče, nevadí, tak to má být:-)

      12.01.2012 23:03:00

    • etsilka
      etsilka

      chtěla byh se zeptat jak děláte smetanový základ na pizzu?

      04.12.2011 13:42:10


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Pravé italské těsto na pizzu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.