Pravé italské těsto na pizzu

30 min | hlavní chod | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 31341x
Recept na pravé těsto na pizzu přímo z Itálie.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků, zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí placku a obložíme čímkoliv na smetanový či rajčatový základ. Na kečup a jiné náhražky můžeme zapomenout. Okraje pizzy před pečením pomažeme olivovým olejem.

Pizza potřebuje co nejvyšší teplotu. Troubu předehřejte na maximum a pečeme do zahnědnutí okrajů.

Poznámka autora: Trouba na 230 °C je málo (normální i horkovzdušná), pizza je uprostřed nedopečená. Pro pečení pravého italského těsta na pizzu se osvědčil turbo gril na střední nastavení.

Rizek autor receptu:

Pravé italské těsto na pizzu

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Pravé italské těsto na pizzu - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2703 kJ / 645,8 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 5877 běžně 11302 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé italské těsto na pizzu

Recept se nachází v 165 kuchařkách
Rizek
Všehochuť 18 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé italské těsto na pizzu

Celkový počet komentářů: 8
  • tohle je prave italske testo Sandra 20.08.2013 12:24:56

    Testo na pizzu od svagrove (ze Sicilie)
    1 kg mouky co je na pizzu pecivo
    1 kus drozdi
    1 lzicka cukru
    1 lzice olivového oleje (lepsi je ale 2-3 lzice)
    sul podle chuti
    vlazna voda (cca 2 sklenky)- voda se pridava dokud se testo nelepi na ruce a mame je ciste
    Nasypeme mouku na stul udelame dulek a pridame olej drozdi cukr a nechame vzejit kvasek.pak vse smichat a po troskach pridavat vlaznou az teplou vodu jak uz jsem psala dokud se testo nelepi a ruce jsou ciste od testa. a pak celou smes poradne prohněteme rukama a i párkrát bouchneme o stul ( snad mi rozumi jak to myslime hehe :-D) když to nebude dobře testo nebude dobre. veme uterku tady to delaji do prostěradla..posypou vnitrek moukou a daji dovnitř testa a zabali a daji do tmy a sucha kynout..cim dele tim lepe nejlepe aspoň tu hodinu..dve.. a pak uz testo použijete na pizzu dobrou chut testo je opravdu vyborne...kdo by co nechapal staci napsat. a nezapomente tady se necha testo kynout i 12 hodin..a to je teprve dobrota

  • akorát :) mskvr 07.04.2013 21:28:23

    Právě jsme dojedli pizzu. Poměry surovin, jsou přesné, není potřeba nic přidávat.
    Těsto jde vyhnětat snadno, dobře se s ním pracuje, nelepí se. Opravdu senzace.
    Trouba byla tipuji, na 270°C, pizzu jsem pekl uprostřed, na H+D, cca 18 min. Po upečení, bylo těsto "nakřup", i pod surovinami. Nicméně dobré :)
    Dělal jsem poloviční várku, z 0,5 kg mouky a vyšlo mi s přehledem, na dva klasické nízké plechy...

  • Těsto uplně na p... strašně se trhá!!!!!!!!!

  • Je moc dobré. Hodně pruží, potřebovala bych mít ten grif kuchařů na točení těstem. Chce to trochu trpělivost, první pizza byla "buchta", poslední už suprová, tenounká.

  • robert37 24.05.2012 00:37:21

    Ano takhle se dělá pizza v Itálii, jen s tím droždím bych byl opatrnější. Má to pak kvasnicovou příchuť. půl kostky na kilo mouky stačía těsto nedávat do lednice ale tzv na sedmý schod, kde je teplota 8-9°C

  • Matěj 11.03.2012 14:34:39

    Ted jsem si pizzu udělal podle receptu a perfektní palec hore :))

  • poleju těsto smetanou, čím víc tučnou tím líp. že to teče, nevadí, tak to má být:-)

  • chtěla byh se zeptat jak děláte smetanový základ na pizzu?

Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Pravé italské těsto na pizzu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept