reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Energetická hodnota

2703 kJ / 645,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků, zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí placku a obložíme čímkoliv na smetanový či rajčatový základ. Na kečup a jiné náhražky můžeme zapomenout. Okraje pizzy před pečením pomažeme olivovým olejem.

Pizza potřebuje co nejvyšší teplotu. Troubu předehřejte na maximum a pečeme do zahnědnutí okrajů.

Poznámka autora: Trouba na 230 °C je málo (normální i horkovzdušná), pizza je uprostřed nedopečená. Pro pečení pravého italského těsta na pizzu se osvědčil turbo gril na střední nastavení.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pravé italské těsto na pizzu

Celkový počet komentářů: 8
  • Sandra
    Sandra

    tohle je prave italske testo

    Testo na pizzu od svagrove (ze Sicilie)
    1 kg mouky co je na pizzu pecivo
    1 kus drozdi
    1 lzicka cukru
    1 lzice olivového oleje (lepsi je ale 2-3 lzice)
    sul podle chuti
    vlazna voda (cca 2 sklenky)- voda se pridava dokud se testo nelepi na ruce a mame je ciste
    Nasypeme mouku na stul udelame dulek a pridame olej drozdi cukr a nechame vzejit kvasek.pak vse smichat a po troskach pridavat vlaznou az teplou vodu jak uz jsem psala dokud se testo nelepi a ruce jsou ciste od testa. a pak celou smes poradne prohněteme rukama a i párkrát bouchneme o stul ( snad mi rozumi jak to myslime hehe :-D) když to nebude dobře testo nebude dobre. veme uterku tady to delaji do prostěradla..posypou vnitrek moukou a daji dovnitř testa a zabali a daji do tmy a sucha kynout..cim dele tim lepe nejlepe aspoň tu hodinu..dve.. a pak uz testo použijete na pizzu dobrou chut testo je opravdu vyborne...kdo by co nechapal staci napsat. a nezapomente tady se necha testo kynout i 12 hodin..a to je teprve dobrota

    20.08.2013 12:24:56

  • mskvr
    mskvr

    Právě jsme dojedli pizzu. Poměry surovin, jsou přesné, není potřeba nic přidávat.
    Těsto jde vyhnětat snadno, dobře se s ním pracuje, nelepí se. Opravdu senzace.
    Trouba byla tipuji, na 270°C, pizzu jsem pekl uprostřed, na H+D, cca 18 min. Po upečení, bylo těsto "nakřup", i pod surovinami. Nicméně dobré :)
    Dělal jsem poloviční várku, z 0,5 kg mouky a vyšlo mi s přehledem, na dva klasické nízké plechy...

    07.04.2013 21:28:23

  • wgfs
    wgfs

    Těsto uplně na p... strašně se trhá!!!!!!!!!

    26.02.2013 20:59:20

  • alvapp
    alvapp

    Je moc dobré. Hodně pruží, potřebovala bych mít ten grif kuchařů na točení těstem. Chce to trochu trpělivost, první pizza byla "buchta", poslední už suprová, tenounká.

    04.09.2012 11:04:32

  • robert37
    robert37

    Ano takhle se dělá pizza v Itálii, jen s tím droždím bych byl opatrnější. Má to pak kvasnicovou příchuť. půl kostky na kilo mouky stačía těsto nedávat do lednice ale tzv na sedmý schod, kde je teplota 8-9°C

    24.05.2012 00:37:21

  • Matěj
    Matěj

    Ted jsem si pizzu udělal podle receptu a perfektní palec hore :))

    11.03.2012 14:34:39

  • Rizek
    Rizek

    poleju těsto smetanou, čím víc tučnou tím líp. že to teče, nevadí, tak to má být:-)

    12.01.2012 23:03:00

  • etsilka
    etsilka

    chtěla byh se zeptat jak děláte smetanový základ na pizzu?

    04.12.2011 13:42:10

Nalezeno receptů: 8

Přidat příspěvek k receptu Pravé italské těsto na pizzu