reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Pravé boloňské špagety

Celkový počet komentářů: 18
  • n3lk4
    n3lk4

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Jak může někdo psát recepty online když neví, že česnek se nemá pražit spolu s ostatníma ingredienci tak dlouho protože zhořkne..? a kazí chuť celého jídla? to je jenom příklad z výkvětů české kuchyně. a co další koření? muškátový oříšek, bobkový list, víno, nemluvě o soli a pepři ... vůbec se nedivím, že většina českých mužů a dětí odmítá jíst jiná jídla než knedlík, případně řízek s bramborovým salátem když byly odchovaní na jídle bez chuti a nápadu...

    17.08.2018 14:24:55

  • Jura Redy
    Jura Redy

    Bolośké špagety ...

    Je správné , že každy si je dělá podle sebe, já dělám špagety - u mne tedy makarony již padesát let a také néé pokaždé stejně. Na ty tak zvaně Bolońské u mne tedy Hanácké /v Boloni o takových to stejně nikdo neví / dávám domácí řajčatový protlak mrkev,celer cibulu a česnek a přidám trošku nasekané chili papričky ,mleté maso dávám půl na půl hov.vepř. žádnou šunku ,ale místo parmazánu modrý plísňový sýr a hraju si s tím jeden den a nechám uležet do druhého dne a při podávání na stůl smíchám v kastrole čerstvě uvařené makarony " ANO makarony " s ohřátou směsí a tak to na talíří ,přizdobené nastrouhaným modrým sýrem, mají strávnici před sebou a jsou nadšeni a někteří si i přidávají !

    02.08.2018 15:28:47

  • martin
    martin

    Pravé boloňské

    tak již dlouho hledám tu pravou boloňskou omáčku a když a když my náš šéfkuchař pocházející z Itálie osvětlil jak je to s tzv. boloňskou docela mě pobavil jelikož je to jídlo jako kung pao a podobně kde se tam dává co dům dal - v uvozovkách ale rozhodně by tam neměl chybět celer a mrkev k tomu mleté maso buď hovězí nebo mix hovězího a věpřového , rajčatové purré , cibule , a parmezán pak to už je většinou na zvyklostech někdo přidává trochu červeného vína, bazalky nebo šafránu , atd .. někdo ji zjemňuje smetanou někdo mlékem někdo vůbec ale hlavní je že doba přípravy je cca 3-4 hodiny aby se chutě krásně promísily a v životě ne špagety nejlepe penne či fusilly atd aby omačka na pastě držela a doporučuji promíchat těstoviny s omáčkou na panvičce než ji vložit do prostřed těstovin a pak trápit strávníka tím že si ji musí ještě zamíchat :-D

    19.12.2017 13:42:26

  • pazartata mokacova z italiaanooooooo
    pazartata mokacova z italiaanooooooo

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    dobry den rada bych podoktuls zr nrsouhlasim s timto receptem je to hnus a moje sestra ktera je take z italie se jen smalo jak tohle nekdo muze nazyvat italino spagetiny sou hnusdnyyy a to ze se na jidlo nerika fuj tak ja rikam velky fuj

    03.05.2017 13:19:28

  • sasa luspajova
    sasa luspajova

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    sem velmi zarmoucena ze se zde vai takovy blivajs a nazyvat to prave bolonske spagetiny no hambaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa muzum kterym zena vladne jatra sou hnusny a chybui vam tam ceker a dovoluji si to rikat sem z italie a chyby vam tam parmazan

    03.05.2017 13:15:12

  • jirka
    jirka

    Žádné "Boloňské" špaget neexistují. V Itálii vám nikdo boloňský špagety neudělá ! Dostanete ragú na několik způsobů.

    08.06.2016 19:55:24

  • Alecho
    Alecho

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Mrkev si delate srandu

    05.03.2016 11:24:43

  • PeťkaK
    PeťkaK

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Tohle nejsou pravé boloňské špagety!

    19.08.2015 16:29:37

  • Premio
    Premio

    Co je zase tohle?

    Všechno špatně! Ragů špatně a špagety,také. Ital,by určitě nedal do vody k těstovinám olivový olej.

    04.10.2013 23:41:37

  • Lucy
    Lucy

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Nazývat toto PRAVÝMI BOLOŇSKÝMI ŠPAGETY je scestné. Chybí celer a nadbývají játra a parmská šunka..

    08.08.2013 11:27:11

  • radek
    radek

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Zkus tohle uvařit v itálii a poženou tě svinskym krokem jak to můžete nazývat pravou omáčkou když je 80 % špatně salve tutti

    28.07.2013 00:51:59

  • Jacín
    Jacín

    Omáčka je skutečně výborná, místo Marsaly, kterou se jen tak nesežene jsem zvolil sladké Sherry.

    15.04.2012 21:12:40

  • Tomášek
    Tomášek

    neni k tomu nic co bych napsal ... proste jenom LUXUS

    P.S.
    ted melu jehneci, zkusim to s nim. pry by to moblo byt lehounce vylepsene

    11.12.2011 16:55:25

  • Pepa
    Pepa

    kdy tam přidat bazalku?

    to v postupu přípravy chybí chybí

    16.07.2011 18:51:41

    • sasa luspajova
      sasa luspajova

      Re: kdy tam přidat bazalku?

      ja sem z italie a tohle se tam rozhodne nedava kde ste vzali jatra dava se tam ropucjhy a trochu safranu a zapomeli ste na syr kdyz uz tam mate tu sunku,

      03.05.2017 13:08:40

  • tommaso
    tommaso

    Zeleni na začátek

    Mrkev a cibule se docela dost připaluje, tak zkuste na začátek spíš teflon a do hrnce až po chvíli.

    05.03.2011 08:15:10

Nalezeno receptů: 18

Přidat příspěvek k receptu Pravé boloňské špagety

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.