reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravé boloňské špagety

Jeden z nejznámějších receptů italské kuchyně - boloňské špagety.


  • 4,4

    90×

    4,3 90
  • 45 min

  • 21×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opékáme na něm asi 6 minut česnek, cibuli a mrkev.

Přidáme mleté maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a vše důkladně za častého zamíchání na středním ohni zhruba 12 minut opékáme. Maso
i játra musejí zhnědnout.

Vmícháme víno marsala, nakrájená rajčata, bazalku a rajčatový protlak a směs 4 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme, kastrol přikryjeme pokličkou a mírně dusíme ještě asi 15 minut.

Z kastrolu odstraníme pokličku, masovou směs zamícháme a podusíme na mírném ohni dalších 15 minut bez pokličky.

Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem, vložíme do ní těstoviny a vaříme je asi 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře.

Těstoviny přelijeme omáčkou a hotové boloňské špagety podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé boloňské špagety

    Celkový počet komentářů: 18
    • jirka
      jirka

      Žádné "Boloňské" špaget neexistují. V Itálii vám nikdo boloňský špagety neudělá ! Dostanete ragú na několik způsobů.

      08.06.2016 19:55:24

    • PeťkaK
      PeťkaK

      Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

      Tohle nejsou pravé boloňské špagety!

      19.08.2015 16:29:37

    • Premio
      Premio

      Co je zase tohle?

      Všechno špatně! Ragů špatně a špagety,také. Ital,by určitě nedal do vody k těstovinám olivový olej.

      04.10.2013 23:41:37


    • Lucy
      Lucy

      Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

      Nazývat toto PRAVÝMI BOLOŇSKÝMI ŠPAGETY je scestné. Chybí celer a nadbývají játra a parmská šunka..

      08.08.2013 11:27:11

    • radek
      radek

      Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

      Zkus tohle uvařit v itálii a poženou tě svinskym krokem jak to můžete nazývat pravou omáčkou když je 80 % špatně salve tutti

      28.07.2013 00:51:59

    • Jacín
      Jacín

      Omáčka je skutečně výborná, místo Marsaly, kterou se jen tak nesežene jsem zvolil sladké Sherry.

      15.04.2012 21:12:40

    • Tomášek
      Tomášek

      neni k tomu nic co bych napsal ... proste jenom LUXUS

      P.S.
      ted melu jehneci, zkusim to s nim. pry by to moblo byt lehounce vylepsene

      11.12.2011 16:55:25

    • tommaso
      tommaso

      Zeleni na začátek

      Mrkev a cibule se docela dost připaluje, tak zkuste na začátek spíš teflon a do hrnce až po chvíli.

      05.03.2011 08:15:10


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pravé boloňské špagety

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.