reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opékáme na něm asi 6 minut česnek, cibuli a mrkev.

Přidáme mleté maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a vše důkladně za častého zamíchání na středním ohni zhruba 12 minut opékáme. Maso
i játra musejí zhnědnout.

Vmícháme víno marsala, nakrájená rajčata, bazalku a rajčatový protlak a směs 4 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme, kastrol přikryjeme pokličkou a mírně dusíme ještě asi 15 minut.

Z kastrolu odstraníme pokličku, masovou směs zamícháme a podusíme na mírném ohni dalších 15 minut bez pokličky.

Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem, vložíme do ní těstoviny a vaříme je asi 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře.

Těstoviny přelijeme omáčkou a hotové boloňské špagety podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pravé boloňské špagety

Celkový počet komentářů: 14
  • martin
    martin

    Pravé boloňské

    tak již dlouho hledám tu pravou boloňskou omáčku a když a když my náš šéfkuchař pocházející z Itálie osvětlil jak je to s tzv. boloňskou docela mě pobavil jelikož je to jídlo jako kung pao a podobně kde se tam dává co dům dal - v uvozovkách ale rozhodně by tam neměl chybět celer a mrkev k tomu mleté maso buď hovězí nebo mix hovězího a věpřového , rajčatové purré , cibule , a parmezán pak to už je většinou na zvyklostech někdo přidává trochu červeného vína, bazalky nebo šafránu , atd .. někdo ji zjemňuje smetanou někdo mlékem někdo vůbec ale hlavní je že doba přípravy je cca 3-4 hodiny aby se chutě krásně promísily a v životě ne špagety nejlepe penne či fusilly atd aby omačka na pastě držela a doporučuji promíchat těstoviny s omáčkou na panvičce než ji vložit do prostřed těstovin a pak trápit strávníka tím že si ji musí ještě zamíchat :-D

    19.12.2017 13:42:26

  • pazartata mokacova z italiaanooooooo
    pazartata mokacova z italiaanooooooo

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    dobry den rada bych podoktuls zr nrsouhlasim s timto receptem je to hnus a moje sestra ktera je take z italie se jen smalo jak tohle nekdo muze nazyvat italino spagetiny sou hnusdnyyy a to ze se na jidlo nerika fuj tak ja rikam velky fuj

    03.05.2017 13:19:28

  • sasa luspajova
    sasa luspajova

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    sem velmi zarmoucena ze se zde vai takovy blivajs a nazyvat to prave bolonske spagetiny no hambaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa muzum kterym zena vladne jatra sou hnusny a chybui vam tam ceker a dovoluji si to rikat sem z italie a chyby vam tam parmazan

    03.05.2017 13:15:12

  • jirka
    jirka

    Žádné "Boloňské" špaget neexistují. V Itálii vám nikdo boloňský špagety neudělá ! Dostanete ragú na několik způsobů.

    08.06.2016 19:55:24

  • Alecho
    Alecho

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Mrkev si delate srandu

    05.03.2016 11:24:43

  • PeťkaK
    PeťkaK

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Tohle nejsou pravé boloňské špagety!

    19.08.2015 16:29:37

  • Premio
    Premio

    Co je zase tohle?

    Všechno špatně! Ragů špatně a špagety,také. Ital,by určitě nedal do vody k těstovinám olivový olej.

    04.10.2013 23:41:37

  • Lucy
    Lucy

    Komentář k receptu Pravé boloňské špagety

    Nazývat toto PRAVÝMI BOLOŇSKÝMI ŠPAGETY je scestné. Chybí celer a nadbývají játra a parmská šunka..

    08.08.2013 11:27:11

  • Pepa
    Pepa

    kdy tam přidat bazalku?

    to v postupu přípravy chybí chybí

    16.07.2011 18:51:41

    • sasa luspajova
      sasa luspajova

      Re: kdy tam přidat bazalku?

      ja sem z italie a tohle se tam rozhodne nedava kde ste vzali jatra dava se tam ropucjhy a trochu safranu a zapomeli ste na syr kdyz uz tam mate tu sunku,

      03.05.2017 13:08:40

Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Pravé boloňské špagety