reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pravá ořechová náplň

Náplň připravená z vlašských ořechů. Ocení ji každý mlsný jazýček.


  • 4,4

    152×

    4,4 152
  • 15 min

  • 11×

Ingredience



Energetická hodnota

1634 kJ / 390,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Ořechy umeleme nebo nasekáme najemno.

V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla s oříškovou vůní přidáme cukr a ořechy a krátce osmahneme. Pak hmotu odstavíme.

Odstavenou ořechovou náplň necháme vychladnout a vmícháme do ní žloutek.

Ořechovou náplní plníme koláče nebo cukroví. Podle chuti můžeme do náplně přidat trochu rumu nebo koření.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravá ořechová náplň

    Celkový počet komentářů: 21
    • nina
      nina

      Co takhle salmonelu?

      tepelně nezpracovaný žloutek si koleduje o salmonelu

      19.12.2007 17:53:23

      • juliacha
        juliacha

        houby salmonela

        Jenže náplně se obvykle pečou společně s koláčem...

        22.11.2008 18:35:33

      • Ivona Muronova
        Ivona Muronova

        Re: Co takhle salmonelu?

        salmonela ze syrových žloutku může a nemusí být,ale když máte neomytou skořápku tak tam je taky a to se stalo mi,když jsem si hned neumyla ruce a pak je problém na světě,již nikdy více bych to nechtěla zažít...

        02.03.2015 12:05:48


      • Mirka
        Mirka

        Re: Co takhle salmonelu?

        Hey Nina,
        Salmonela??? Ta orechova nadivka se snad pece v te buchte, nebo na kolaci, tak jakepak strachy???

        31.03.2015 17:01:59

      • maruskakupkova
        maruskakupkova

        Re: Co takhle salmonelu?

        Ta ořechová náplň do které se přidává syrový žloutek se přece peče, takže projde tepelnou úpravou. Tak co máte s tou salmonelozou? Neumíte přečíst recept dokonce?

        11.07.2018 15:17:28

      • ingrid
        ingrid

        Re: Co takhle salmonelu?

        ......náplň se vám v pak vypeče v těstě ( iten žloutek):-D

        10.11.2018 09:22:11

      • Klára
        Klára

        Re: Co takhle salmonelu?

        Nádivka je do pečiva, takže žloutek je posléze dostatečně zpracován při pečení na výrazně vyšší teplotu než při vaření. Chce to zapojit mozek.

        13.01.2020 15:02:37


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pravá ořechová náplň

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.