reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravá jihočeská kulajda

Pravá jihočeská kulajda - chlouba české kuchyně.


  • 4,6

    600×

    4,5 600
  • 35 min

  • 113×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list.

Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

Pravou jihočeskou kulajdu podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravá jihočeská kulajda

    Celkový počet komentářů: 86
    • Heduš
      Heduš

      Je výborná i bez kopru, který jsem zapomněla koupit

      05.10.2019 16:58:45

    • Komentář k receptu Pravá jihočeská kulajda

      04.05.2019 07:17:14

    • Karel
      Karel

      Když se tak dívám na ty fotky, tak tohleto nikdy jíst nebudu.
      Jíme hlavně očima a tohle vypadá bli...

      30.08.2018 16:47:29


    • Ema
      Ema

      Źádost o radu

      Dostala jsem ořechy, místy i s černou slupkou. Oloupala a teď se mají usušit, aby nesplesnivěly, Může se to sušit na slunci a nebo jen někde na skříni, kde je teplo a sucho?

      18.10.2017 10:57:57

    • Anvej
      Anvej

      Před chvílí jsem jí dovařila. Je moc dobrá. Dělala jsem jí bez kopru, protože jsme ho doma neměli, ale i bez něj mi moc chutná.

      15.10.2017 20:07:53

    • Damian
      Damian

      Upřímně?

      Tak jsem si říkal, že když jsou čerstvé houby, bylo by fajn zavzpomínat na dětství, na časy, kdy mi tuhle polévku vařila babička (pocházela od Domažlic..). Kulajda patřila mezi má nejoblíbenější jídla, a když jsem vyzkoušel tenhle recept........znovu vím proč. Je skvělá, a hlavně....je jako od babičky.
      Děkuji.

      10.09.2017 12:41:14

    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Pravá jihočeská kulajda

      K tomu, co jsem podle tohoto receptu uvařil, bych dal ještě celer a mrkev a měl bych spíš bramboračku s více houbami!

      07.09.2017 13:53:50

    • Terezq
      Terezq

      Komentář k receptu Pravá jihočeská kulajda

      Kolik se tam dává té mouky prosím? Znám tento recept se zásmažkou...

      28.06.2017 17:53:53

    • babca48
      babca48

      Komentář k receptu Pravá jihočeská kulajda

      Je výborná. Když mi jí učila vařit babička tak se ještě neprodávala zakysaná smetana, tak jsem zvyklá vařit s 33% smetany. Přeji všem krásný den.

      10.07.2016 10:23:09


    Nalezeno receptů: 86
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pravá jihočeská kulajda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.