Pravá jihočeská kulajda

35 min | polévka | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 703122x
Pravá jihočeská kulajda - chlouba české kuchyně.
Komentáře receptu 78
Uvařil jsem to (Recept vařilo 105 lidí)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list.

Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

Pravou jihočeskou kulajdu podáváme s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Pravá jihočeská kulajda

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
477 hlasujících
  • Recept Pravá jihočeská kulajda - Polévka kulajda
  • Recept Pravá jihočeská kulajda - Moje hustá kulajda


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravá jihočeská kulajda

Celkový počet komentářů: 78
Nalezeno receptů: 78
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravá jihočeská kulajda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept