reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravá játrová omáčka

Opravdu hutná játrová omáčka. Recept doplněn slaninou.


  • 4,4

    148×

    4,4 148
  • 1 hod

  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, nasypeme kmín, přidáme cibulku nasekanou najemno a osmažíme, až je sklovitá. Poté vložíme játra nakrájená na kostičky. Játra lehce osmahneme, podlijeme trochou vývaru (rozpuštěným bujonem), opepříme (pepřové koření). Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Po změknutí přilijeme zbytek vývaru, játra vyndáme z omáčky a půlku z nich rozmixujeme. Omáčku přecedíme, vložíme rozmixovaná játra, dosolíme. Já místo soli používám podravku nebo harmonii chuti. Přivedeme k varu, zahustíme moukou s vodou a vaříme na mírném ohni za častého míchání po dobu minimálně 7 minut. Nakonec vložíme do omáčky zbytek jater a lehce povaříme, aby se játra prohřála.

Pravou játrovou omáčku můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravá játrová omáčka

    Celkový počet komentářů: 48
    • Tobolková
      Tobolková

      Recept se mi nelíbí

      Hmm, Podravka, nebo Harmonie chuti, samé Ečko, to musí být lahoda

      11.02.2019 12:52:33

    • Helena
      Helena

      dochucovadla !!!

      Z čehopak jsme na předním místě v rakovině střev?
      Jakoby nestačilo, co získáváme škodlivého nevědomky.

      29.01.2019 09:36:17


    • Jarka
      Jarka

      Komentář k receptu Pravá játrová omáčka

      Každém si,vaří podle sebe. Nikdo není povinen vařit podle druhých! Ať si dává do jídla co chce. Ať už je to podravka či magi. Nikdo neřekl že to tam máte taky dávat. Takže se zdrzte těch vašich kokentu typu: jsi dobytek když tam davas podravku. Každému to chutná jinak. Pravda je, že mě nikdy nenapadlo dat tu podravku zrovna do játrovky. Já si to klasický osolim.

      21.02.2018 14:14:48

    • topkuchař
      topkuchař

      Komentář k receptu Pravá játrová omáčka

      jsi dobytek když do játrovky dáváš Podravku FůůůůůůůůůůůůůJ

      20.01.2018 14:57:15

    • topkuchař
      topkuchař

      Komentář k receptu Pravá játrová omáčka

      20.01.2018 14:55:21

    • Kvakin-kvak
      Kvakin-kvak

      Podravka nebo harmonie chuti

      Rozhodně doporučuji harmonii chuti, protože podravka má takový "ocas", který chutná jaksi podivně, jako kdyby synteticky. Připomíná mi to zápach po umělých hnojivech, které se jako novinka zaváděly někdy v šedesátých letech minulého století.
      Moje poznámka se týká pouze chuťových vjemů!

      28.11.2014 03:03:12

      • Miras
        Miras

        Re: Podravka nebo harmonie chuti

        Opět banda blbů, kteří všude matlaj glutamáty a dochucovadla. Je mi líto, že neumíte zdravě vařit. Ale recept byl dobrý do té doby než jsem četl bujon a podravka nebo jinej sajrajt. Boha je mi vás líto.

        25.07.2015 11:02:07

    Nalezeno receptů: 48
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pravá játrová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.