Pravá játrová omáčka

1 hod | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 187993x
Opravdu hutná játrová omáčka. Recept doplněn slaninou.
Komentáře receptu 39
Uvařil jsem to (Recept vařilo 34 lidí)


Postup přípravy receptu

Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, nasypeme kmín, přidáme cibulku nasekanou najemno a osmažíme, až je sklovitá. Poté vložíme játra nakrájená na kostičky. Játra lehce osmahneme, podlijeme trochou vývaru (rozpuštěným bujonem), opepříme (pepřové koření). Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Po změknutí přilijeme zbytek vývaru, játra vyndáme z omáčky a půlku z nich rozmixujeme. Omáčku přecedíme, vložíme rozmixovaná játra, dosolíme. Já místo soli používám podravku nebo harmonii chuti. Přivedeme k varu, zahustíme moukou s vodou a vaříme na mírném ohni za častého míchání po dobu minimálně 7 minut. Nakonec vložíme do omáčky zbytek jater a lehce povaříme, aby se játra prohřála.

Pravou játrovou omáčku můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Forever autor receptu:

Pravá játrová omáčka

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
118 hlasujících
  • Recept Pravá játrová omáčka - Pravá játrová omáčka


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravá játrová omáčka

Celkový počet komentářů: 39
  • pro všechny kláveska 30.09.2017 15:50:52

    pisatelé co sem píšete snažte se vždycky zůstat normálním člověkem a nesnižujte se k slovním hrubostem, je to jen ukázka inteligence a můj táta říkával: žádný diplom z tebe neudělá inteligenta a já zase vím , že sto lidí má sto názorů a tudíž také chutí !

  • Komentář k receptu Pravá játrová omáčka Barbucha 28.08.2017 12:02:44

    Co je to ,,pepřové koření“? :D

  • Podravka nebo harmonie chuti Kvakin-kvak 28.11.2014 03:03:12

    Rozhodně doporučuji harmonii chuti, protože podravka má takový "ocas", který chutná jaksi podivně, jako kdyby synteticky. Připomíná mi to zápach po umělých hnojivech, které se jako novinka zaváděly někdy v šedesátých letech minulého století.
    Moje poznámka se týká pouze chuťových vjemů!

    • Re: Podravka nebo harmonie chuti Miras 25.07.2015 11:02:07

      Opět banda blbů, kteří všude matlaj glutamáty a dochucovadla. Je mi líto, že neumíte zdravě vařit. Ale recept byl dobrý do té doby než jsem četl bujon a podravka nebo jinej sajrajt. Boha je mi vás líto.

      • Re: Re: Podravka nebo harmonie chuti jirka 06.09.2017 15:46:16

        Jsi idiot

      • Forever
        Re: Re: Podravka nebo harmonie chuti Forever 26.07.2015 10:24:56

        I mě je tebe líto, nadávat někomu do blbů jenom proto že ty vyznáváš něco jiného je ubohost.
        Sám asi nevíš co všechno jsi sám v životě sežral. Co je u tebe zdravé vaření? Všechno si sám pěstuješ, a máš vlastní chov? Výš kolik sraček může být v tom tvém zdravém? Možná mnohem víc než v jedné kostce bujonu. A možná chcípneš s tou tvou zdravou výživou než já se svým Bujónkem. Blbe.

      • Re: Re: Podravka nebo harmonie chuti jana 27.08.2017 12:45:56

        jo presne. je prece snadne udelat to normalne bez nahrazek, proc to kazej

Nalezeno receptů: 39
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravá játrová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept