reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravá domácí čokoláda

Recept na kvalitní čokoládu z dostupných a levných surovin.


  • 2,5

    2,5 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve varném hrnku na čokoládu rozpustíme tuk s čokoládou nalámanou na kostičky. Až začne hmota pomalu probublávat, tak za stálého míchání přisypeme kakao, cukr moučka i vanilkový cukr. Pokud se nám udělají hrudky, tak je tyčovým mixérem lehce rozmixujeme. K míchání je nejlepší použít kvedlačku a hmotu prokvedlávat.

Po důkladném spojení všech ingrediencí zahustíme solamylem, který přisypáváme pomalu, dokud nedocílíme tuhé tekoucí hmoty podobné lávě, nebo roztavenému železu.

Hotovou čokoládu nalijeme do připravených forem a necháme ztuhnout a poté dáme chladit do lednice.

Použití je jako u každé jiné čokolády. Čokoládu můžeme při nalévání do formiček přidat rozinky, oříšky, kandované ovoce podle chutí a druhu použití. Než nám čokoláda zcela ztuhne, můžeme ji povrchově upravit tak, že ji posypeme strouhaným kokosem.

Před zahuštěním můžeme chuť čokolády upravit banánovým, kokosovým likérem nebo jiným aroma a trestí. Jen pozor na dávkování, jsou to koncentráty. Nejlepší je natáhnout je do injekční stříkačky a po mililitrech přidávat.

Pravou domácí čokoládu podáváme jako lahodnou sladkost k různým příležitostem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pravá domácí čokoláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.