reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravá čokoládová pěna

Lehká, nadýchaná pěna pro rodinné příležitosti i výjimečné slavnosti.


  • 4,6

    30×

    4,6 30

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve velkém teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr, dokud se nepromísí. Směs posypeme želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina trochu změkla. Přimícháme strouhanou čokoládu.

Na mírném ohni za častého míchání dřevěnou měchačkou asi 15 minut zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí, čokoláda neroztaje a směs nezhoustne tak, že obaluje měchačku. Nesmí se vařit, jinak se tvoří žmolky.

Hotovou směs přikryjeme a uložíme do chladničky asi na 1,5 hodiny za občasného míchání, dokud neztuhne tak, že při ukápnutí z vařečky vytváří drobné kopečky.

Ve středně velké míse ušleháme tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do čokoládové směsi.

Pěnu přelijeme do 8 - 10 malých misek nebo do 1 velké servírovací mísy, přikryjeme a uložíme do chladničky na 4 hodiny, až pěna ztuhne

Před podáváním ozdobíme pravou čokoládovou pěnu šlehačkou a nasekanými pistáciemi

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pravá čokoládová pěna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.