reklama
hledat uživatel
       

Pravá česnečka

Recept na jednoduchou a velmi chutnou česnečku.


  • 2,3

    15×

    2,3 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 626 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 634 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce natočíme 0,5 l vody a propasírujeme do ní 4 - 5 stroužků česneku. Poté přidáme 1/8 másla a vaříme na mírném ohni.

Ke konci vaření přidáme do polévky sůl, maggi, mletý černý pepř, majoránku a zeleninový bujon. Vše zamícháme a necháme polévku
ještě 5 minut povařit.

Pravou česnečku podáváme s nastrouhaným eidamem a s chlebovými krutony.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravá česnečka

    Celkový počet komentářů: 38
    • Helena
      Helena

      Recept se mi nelíbí

      Když se vaří česnek, tak hořkne. Česnek se přidává vždy na konci celé přípravy.

      03.08.2019 09:31:31

    • Michal
      Michal

      Mě by spíš zajímalo, proč někdo do receptu česnečky, kde uvede dokonce slovo KLASICKÁ nacpe Magi. To není aní Ftipný. Magi mám rád, ale do česnekčky, klasické, do dobrého receptu... by mě hnáty upadly! FUJ

      10.12.2018 17:08:36

    • sendyman
      sendyman

      Jak je to s tím máslem (pro Veru a Much)?

      Skutečně vychází ze staré terminologie. Dnes koupíte v sámošce "1 máslo" a může to být (běžně) 0,25 i 0,125 kg. Zkuste se zeptat někde, kde mají pultový prodej, co vám dají, když budete chtít "čtvrtku másla" (pokud tam nebude 20letý ignorant!) :-)))
      Vychází se z 1kg, tzn. 1/4 (čtvrtka másla) je 0,25kg a 1/8 (osminka másla) je 0,125kg.
      Takže osminka do 1/2 litru vody je masakr...
      A česnečku dělám tak, že povařím na malé kousky oloupané brambory s hodně kmínem, to mi v tomto receptu chybí a do talíře utřený česnek se solí, oříšek sádla (tzn. velikost asi lískového oříšku, co vznikne vyloupnutím kávovou lžičkou, to abychom se nerozcházeli v názvosloví... :-) ) a špetku pepře (tj. mezi prsty, či na špičku nože). Zaliju vývarem i s bramborami. Lze přistrouhat sýr, to podle chuti, a samozřejmě doma smažené chlebové krutonky, spoustu krutonků. Žádné Maggi ani Klasik, žádný bujón, to je volovina! Dobrou chuť! :-)

      02.02.2015 14:15:17


    • Premio
      Premio

      Pravdu má samozřejmě lumik. Akorát se tomu říkávalo oukrop. Rozhodně žádné máslo, ale sádlo!

      31.01.2015 11:27:04

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Pravá česnečka

      osminka másla byla vždy půl kostky,ale hlavně nevím proč vařit česnek s máslem,nejlepší chuť má čerstvý,jinak co kraj to jiný recept,moje babička(teď by jí bylo 130 let)opekla kousky chleba,do talíře k nim dala lžíci sádla,česnek utřený se solí,zalila vroucí vodou a jak nám chutnalo

      31.01.2015 10:01:44

    • Eva
      Eva

      1/8 másla = 12,5 dkg, a to jen do 0,5 lt vody? To musí být strašně mastné!

      19.01.2013 14:50:14


    Nalezeno receptů: 38
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pravá česnečka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.