Pravá boloňská omáčka

2 h 40 min | omáčka | italská kuchyně | recept zobrazen: 210594x
Pravý recept na vyhlášenou italskou omáčku. Tento vynikající pokrm je sice časově náročnější, ale jeho přípravu zvládne každý!
Komentáře receptu 40
Uvařil jsem to (Recept vařilo 27 lidí)


Postup přípravy receptu

Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme je na drobné kousky. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky.

Všechnu zeleninu osmahneme na olivovém oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a orestujeme ho, aby získalo trochu hnědou barvu. Posléze vše zalijeme mlékem a pozvolna vaříme. Opravdu je důležité vařit na mírném ohni, boloňská omáčka se vaří obvykle 2 - 3 hodiny, takže nikam nespěchejte. Když se mléko zredukuje, dolijeme červené víno a znovu pozvolna vaříme. Počkáme, až se i víno vyvaří a přidáme rajčatovou konzervu. Řádně promícháme, ochutíme všemi bylinkami a osolíme. Vaříme ještě alespoň půl hodiny, v případě potřeby přilijeme vodu. Před vypnutím ohřevu boloňskou omáčku dochutíme.

Pravou boloňskou omáčku podáváme s jakýmkoliv druhem těstovin a můžeme ji doplnit také sýrem, nejlépe parmazánem.

Bibík autor receptu:

Pravá boloňská omáčka

Počet přidaných receptů: 53

Ingredience

4,5
skvělý recept
139 hlasujících
  • Recept Pravá boloňská omáčka - Pravá boloňská omáčka


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravá boloňská omáčka

Celkový počet komentářů: 40
  • Komentář k receptu Pravá boloňská omáčka Jana 11.10.2017 12:03:55

    Právě jsem dovařila a za mě spokojenost.. Jen jsem dala ty plechovky s rajčaty 2, ale asi ta jedna stačila jen jedna a trocha vody. Jen to víno tam pořád cítím. Není ho zbytečně moc?

  • Komentář k receptu Pravá boloňská omáčka gevho 16.07.2017 09:43:03

    mlieko do bolonské omáčky???? ste sa zrazili s koňom , že???? amaterizmus !

    • Re: Komentář k receptu Pravá boloňská omáčka mili 04.10.2017 10:52:44

      podle tohoto receptu jsem ji delal uz mozna deset krat a musim rict, ze to je nejlepsi bolonska omacka co jsme kdy jedli.
      Dekuji autorovi za recept.

    • Re: Komentář k receptu Pravá boloňská omáčka Honza 10.09.2017 18:44:14

      Ale patří a právě do té pravé, aby maso změklo a omáčce dodá sladší chuť. Musíte dávat bacha na ty koně, amatére. Přečtěte si recepty klidně na italských webech.

  • Komentář k receptu Pravá boloňská omáčka Miruch 23.08.2017 17:06:32

    jidlo ye soji neni jodlo a navic je soja karcinogeni...a je odporna...jsem kuchar a po druhe soju nedam do ust...je to hnus...a varit mleko 2-3 hodiny je blbost na entou...

  • Vražda Marx 07.08.2017 17:35:59

    Hlavně se tu kvůli té omáčce nepovražděte. To je fakt sranda číst, už stačí si jen vzít popcorn :D. To jste opravdu všechny tak zapřklé a cítíte takovou zášť, že píšete tak negativisticky? Trochu se na ten svět usmějte a neurážejte každého, kdo má jiný názor než vy. Každý má právo na svůj názor, nemusíte se hned navzájem urážet. Mějte se... A ať si každý dělá omáčky jaké chce...

  • Lenka 23.02.2012 08:57:48

    Ja vařím bolonskou omačku ze sojoveho masa a je to výborne všichni se po ni olizujeme.

    • Re: Jandová 08.05.2013 12:25:51

      Pravé maso dodá omáčce chuť, sojové ji odnímá, takže taková sláva to být nemůže. Můžeš namítnout, že nemám právo hodnotit, když jsem ji neochutnala, ale měla jsem dceru vegetariánkou a ze sojového jsem se navařila hodně, takže vím, jak "chutná". Naštěstí dcera přišla k rozumu a můžu připravovat jen chutná jídla.

      • Re: Re: Daniel 19.05.2017 12:58:35

        Stále nemáte právo hodnotit něco, co jste neochutnala :) Pokud vám vaše jídla ze sojového nechutnala, tak jste je jen bohůžel neuměla správně připravit.

      • Re: Re: Pavel 31.03.2015 18:41:51

        Moje řeč, sojové "maso" je hmota která chtuná podle toho jak ji člověk okoření. Vlastní chuť nulová...

Nalezeno receptů: 40
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravá boloňská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept