reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Povidlový beránek

Recept lze použít na velikonočního beránka, během roku na klasický perník.


  • 5,0

    5 5
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Postup přípravy

Vejce, olej a moučkový cukr vyšleháme doběla, přidáme skořici, citronovou kůru, švestková povidla a zašleháme, až se hmota spojí.

V misce smícháme mouku, kakao, jedlou sodu. Tuto směs přimícháme ručně
k ušlehané hmotě spolu s mlékem.

Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (beránek, pekáček). Povidlového beránka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut podle typu trouby.

Hotového velikonočního povidlového beránka pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou.

Foto: Thinkstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Povidlový beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.