reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Povidlový beránek

Recept lze použít na velikonočního beránka, během roku na klasický perník.


  • 5,0

    5 5
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Vejce, olej a moučkový cukr vyšleháme doběla, přidáme skořici, citronovou kůru, švestková povidla a zašleháme, až se hmota spojí.

V misce smícháme mouku, kakao, jedlou sodu. Tuto směs přimícháme ručně
k ušlehané hmotě spolu s mlékem.

Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (beránek, pekáček). Povidlového beránka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut podle typu trouby.

Hotového velikonočního povidlového beránka pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou.

Foto: Thinkstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Povidlový beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.