reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Povidlové frgály

U nás v rodině milujeme tenké povidlové frgály. A pokud jste jen trošku zruční, zvládnete jej i vy.


  • 3,2

    149×

    3,2 149
  • 2 h 30 min

Ingredience

drobenka

na potření

náplň

těsto



Energetická hodnota

16700 kJ / 3988,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Ze 100 ml vlažného mléka, lžičky cukru, lžičky mouky a droždí vymícháme kvásek. Než vzejde, utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky. Do této směsi přidáme vzešlý kvásek, zbytek mléka, jemně osolenou mouku a vypracujeme středně husté těsto.

Mezitím si připravíme drobenku. Máslo, hrubou mouku a cukr promícháme v míse a rukama mneme tak dlouho, dokud se nám v prstech nedělají drobné kuličky.

V hrníčku si rozpustíme máslo na potření, do kterého po zchladnutí přimícháme rum. Tuto směs použijeme k potírání upečených koláčů.

Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a necháme je opět vykynout. Potom rozválíme bochánky válečkem na velmi tenký plát, natřeme je povidly, posypeme drobenkou a zase necháme vykynout.

Troubu předehřejeme na 180°C. Před tím, než dáme frgály do trouby, propícháme je vidličkou. Pečeme do jemného zčervenání okrajů. Ihned po vyndání kraje potíráme máslem s rumem.

Povidlové frgály podáváme sypané moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Povidlové frgály

    Celkový počet komentářů: 3
    • maru
      maru

      Komentář k receptu Povidlové frgály

      Trochu méně spálené příště .

      10.09.2015 17:16:50

    • majka
      majka

      kolik koláčů z thoto množství uděláš? Nemáš náhodou recept i na tvarohovou nápln? Dělám asi něco špatně nebo je to kvalitou tvarohu, ale vždycky když dělám tvarohové buchty, tak se jakoby vytratí/ prostě je asi samá voda/ moje bbička mívala buchty plné tvarohu, já toho s tím kupovaným ne a ne dosáhnout

      09.03.2007 09:22:28

      • Jana Konvalinková
        Jana Konvalinková

        Ahojda, udělám dva až tři, podle toho, jak tence to rozválím. My máme raději tenké těsto, babička měla raději silnější. S tím tvarohem je to těžší. Mám podobné zkušenosti. V každém případě používat kvalitní plnotučný tvaroh je lepší. A jeden recept na babiččinu náplň Ti večer ráda hodím do mailu. Hodně štěstí. J.

        09.03.2007 12:25:32



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Povidlové frgály

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.