reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Povidlová omáčka se strouhaným perníkem

Vyzkoušejte recept na tradiční povidlovou omáčku, tato je s vůní perníku a skořice.


  • 0

    0 0
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud se nevytvoří zlatavá jíška. Podlijeme studenou vodou, přidáme 5 vrchovatých lžic neslazených povidel a rozmícháme metličkou. Přidáme sůl, hřebíček, celou skořici, kolečko citronu, cukr podle chuti a kyselosti povidel. Povidlovou omáčku přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni za občasného míchání cca 20 minut.

Poté vlijeme smetanu ke šlehání a provaříme cca 5 minut. Následně dochutíme strouhaným perníkem, čímž se omáčka také zahustí. Podle chuti také nakonec přidáme rum, citronovou šťávu, mletou skořici a podle potřeby dosladíme.

Povidlovou omáčku podáváme nejčastěji k vařenému uzenému masu a doplníme houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Povidlová omáčka se strouhaným perníkem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Mgr.Naděžda
      Mgr.Naděžda

      Kde lze sehnat neslazená povidla?

      19.04.2019 10:52:04

      • Markéta v troubě
        Markéta v troubě

        Omlouvám se, že jsem dříve neviděla Váš komentář. Neslazená povidla buď ve zdravé výživě, nebo domácí, ze spadených švestek, jsou krásně přirozeně sladká.

        31.07.2019 00:49:00


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Povidlová omáčka se strouhaným perníkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.