reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud se nevytvoří zlatavá jíška. Podlijeme studenou vodou, přidáme 5 vrchovatých lžic neslazených povidel a rozmícháme metličkou. Přidáme sůl, hřebíček, celou skořici, kolečko citronu, cukr podle chuti a kyselosti povidel. Povidlovou omáčku přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni za občasného míchání cca 20 minut.

Poté vlijeme smetanu ke šlehání a provaříme cca 5 minut. Následně dochutíme strouhaným perníkem, čímž se omáčka také zahustí. Podle chuti také nakonec přidáme rum, citronovou šťávu, mletou skořici a podle potřeby dosladíme.

Povidlovou omáčku podáváme nejčastěji k vařenému uzenému masu a doplníme houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Povidlová omáčka se strouhaným perníkem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Mgr.Naděžda
      Mgr.Naděžda

      Kde lze sehnat neslazená povidla?

      19.04.2019 10:52:04

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Povidlová omáčka se strouhaným perníkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.