reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Povidloň z odpalovaného těsta

Povidlovo-tvarohový koláč připravený z odpalovaného těsta. Osvědčený recept na velmi chutný moučník.


  • 5,0

    5 6

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 799 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Postup přípravy

Na odpalované těsto dáme v hrnci vařit půl litru vody. Vodu osolíme a rozpustíme v ní máslo. Pak přidáme po částech mouku a intenzivně mícháme, aby se těsto nepřichytávalo ke dnu. Hrnec odstavíme stranou a těsto necháme vychladnout.

Pokud se vám nechce dělat s odpalovaným těstem, usnadníme si to se sušenkami. Plechy vyložíme pečicím papírem a zlehka ho navlhčíme. Sušenky potom nebudou klouzat. Potom už je stačí vyskládat těsně vedle sebe a dál postupovat podle receptu. Poslední vrstvu budou opět tvořit sušenky.

Pečicí plechy vymažeme máslem a na každý vyklopíme polovinu těsta. Stěrkou těsto rozetřeme po celé ploše. Můžeme také naznačit vlny do těsta. Upečený dezert potom bude vypadat efektněji.

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Během pečení troubu neotevíráme, aby těsto pěkně vyběhlo. Vydržíme až do konce pečení a potom necháme upečené těsto úplně vychladnout.

Mezitím se pustíme do náplně. Tvaroh s vanilkovým cukrem rozšleháme a poté zamícháme zakysanou smetanu. Šlehačku se ztužovačem ušleháme do tuha a také zapracujeme do tvarohového krému.

Povidla rozmícháme a potřeme jimi jeden upečený plát. Můžeme je předtím rozředit trochou rumu nebo ho přidat jen pro vůni. Jako druhou, poměrně silnou vrstvu, naneseme tvarohový krém. Přiklopíme druhým plátem a bohatě posypeme cukrem moučka.


Aby se povidloň lépe krájel a náplň nevytékala, rozkrájíme nejdřív upečený horní plát těsta na dílky podle jednotlivých porcí. Naneseme povidla i tvarohový krém a poté nakrájené dílky poskládáme navrch těsně vedle sebe.

Povidloň z odpalovaného těsta podáváme ke svačině nebo snídani s kávou nebo čajem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Povidloň z odpalovaného těsta

    Celkový počet komentářů: 2

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Povidloň z odpalovaného těsta

      A kde jsou v postupu vajíčka?�

      24.02.2019 10:51:47

    • croolk
      croolk

      Komentář k receptu Povidloň z odpalovaného těsta

      Jednoduché a vynikající. Nikoho určitě nezklame.

      25.10.2017 23:37:48


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Povidloň z odpalovaného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.