
Asi 5 kg vyzrálých švestek vypeckujeme.
Vypeckované švestky dáme do hlubšího plechu, strčíme do trouby a tu zapneme na 170 stupňů. Švestky pečeme. Poprvé je promícháme za hodinu, pak po půl hodině. Asi za 4 hodiny jsou povidla hotová.
Z 5-ti kilo švestek jsem získala 3 velké sklenice a jednu malou sklenici povidel na ochutnání. Povidla bez cukru konzumujeme podle zvyklostí jako běžná povidla.
4,5 32×
chuťovka
Výborná povidla jako kdysi vařívaly naše babičky, s tím rozdílem, že to měly daleko těžší.…
4,3 6×
chuťovka
Recept na přesnídávku bez zbytečných přísad, která je vhodná pro děti. Základ tvoří jablka a zbytek…
4,2 21×
chuťovka
Zdravější recept na dobré müsli, které můžeme podávat třeba s jogurtem.
4,2 15×
chuťovka
Recept na domácí müsli s čokoládou, ale bez přidaného cukru.
Uvařila jsem povidla a všichni si je pochvalovali. A moje maminka co má cukrovkovkovou dietu byla nadšená a chce recept :)